Palin vil samarbeide om granskning

Anklaget for maktmisbruk etter å ha sparket politisjef i Alaska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin gjør helomvending, og sier nå at hun vil samarbeide med delstatsforsamlingens granskningskommisjon, som undersøker hennes påståtte maktmisbruk som guvernør. Palin er under etterforskning etter å ha gitt Alaskas politisjef Walt Monegan sparken

I dag skal hennes advokat diskutere med en etterforsker for å diskutere å legge frem dokumenter og avtale vitneintervjuer, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er ikke klart om Sarah Palin eller mannen Todd Palin må stille opp til intervju. I forrige uke nektet også mannen å samarbeide med granskningskommisjonen.

Tirsdag blir det klart hvem som skal bli intervjuet når i forbindelse med saken, skriver Palins advokat Thomas Van Flein i en e-post.

Granskningen gjelder om Sarah Palin misbrukte sin innflytelse som guvernør da hun sparket Alaskas politisjef Walt Monegan i sommer. Det er imidlertid uenighet om hva som er bakgrunnen for oppsigelsen.

Sarah Palin hevder politisjefen fikk sparken fordi han drev lobbyvirksomhet i Washington for å skaffe penger til en etterforskning av seksualforbrytelser i Alaska, og dermed gikk ut over sine fullmakter.

Monegan selv sier at han fikk sparken fordi han nektet å gi en av sine underordnede sparken. Denne personen, politimannen Mike Wooten, er inne i en bitter skilsmissesak med Palins søster Molly.

Siden etterforskningen er konfidensiell, vil ikke presidentkampanjen kommentere saken videre.

Palin vil samarbeide om granskning

Spesialetterforsker Stephen Branchflower, som delstatsforsamlingen har engasjert til å lede granskningen, har lovet at granskningsrapporten vil bli ferdig og offentliggjort den 10. oktober mens det fortsatt er tre uker igjen av valgkampen.

SAMARBEIDER: Sarah Palin, Republikanernes visepresidentkandidat, vil nå samarbeide med etterforskerne som gransker hennes påståtte maktmisbruk som guvernør. Foto: AP/SCANPIX
SAMARBEIDER: Sarah Palin, Republikanernes visepresidentkandidat, vil nå samarbeide med etterforskerne som gransker hennes påståtte maktmisbruk som guvernør. Foto: AP/SCANPIX Vis mer