SAVNET: Hans Martinius er en av de fem nordmennene som fortsatt er savnet etter gisseldramaet i Algerie. Foto: Med tillatelse fra Statoil/NTB Scanpix.
SAVNET: Hans Martinius er en av de fem nordmennene som fortsatt er savnet etter gisseldramaet i Algerie. Foto: Med tillatelse fra Statoil/NTB Scanpix.Vis mer

- Pålitelig og arbeidsom

Slik beskriver en venn av familien Hans M. Bjone, som fortsatt er savnet etter gisseldramaet i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 22, søndag kveld offentliggjorde Statoil navnene på de savnede etter terrorangrepet på gassinstallasjonen i In Amenas.

Hans M. Bjone(55)fra Brandbu på Hadeland(Oppland) er fortsatt en av dem det ikke er redegjort for etter det dramatiske angrepet på In Imenas i Algerie.

- Godt likt En venn av familien forteller overfor Dagbladet at han er en person som blir satt stor pris på i lokalsamfunnet.

- Han er meget godt likt her i området, og har fulgt opp barna sine flittig i alle år. Pålitelig, arbeidsom og idrettsinteressert er vel det som oppsummerer han best, slik jeg kjenner ham, forteller en venn av familien til Dagbladet.

- Tragisk og trist Bjone har én sønn og én datter. Mellom 1993 og 2009 jobbet Bjone som Production Supervisor i Statoil, med ansvar for Platform North Sea. Han har vært Production Manager i Statoil siden 2009 med arbeidssted In Amenas JV. 

Nå håper familiens venn at dette får en lykkelig ende.

- Hele episoden i Algerie er jo tragisk og trist. Vi må bare følge med de neste dagene på hva som skjer, også må vi bare krysse fingrene for at dette ikke ender dårlig, forteller ham til oss.

Disse er savnet Statoil offentliggjorde navnene på de fem nordmennene i samråd med de pårørende, etter at ingen nye opplysninger er kommet om de savnede. Den fullstendige oversikten er som følger:

Tore Bech (58), Bergen 

Hans M. Bjone (55), Brandbu 

Victor Sneberg (56), Sandnes 

Thomas Snekkevik (35), Austrheim 

Alf Vik (43), Grimstad