- Palme var min kunde

Sveriges tidligere statsminister Olof Palme skal ha vært en av kundene ved et bordell i Stockholm på 1970-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det hevder en av de to kvinnene som skal ha blitt utnyttet som prostituert da hun bare var 14 år og som nå krever erstatning fra staten.

- Ja, Palme var min kunde. To ganger hvis jeg husker riktig, sa Eva Bengtsson på en pressekonferanse i Stockholm ifølge NTB.

Olof Palmes rolle i den skandaleomsuste saken har hittil vært at han bidro til å mørkelegge saken da den ble rullet opp for 30 år siden.

I 1977 hevdet Dagens Nyheter at daværende justisminister Lennart Geijer var kunde ved et bordell som ble stormet av politiet året før. I en rapport som avisa hadde fått tilgang til beskrev politisjefen Geijer som en sikkerhetsrisoko fordi han hadde hatt kontakt med prostituerte, skriver TV4. 

Palme reagerte sterkt på beskyldningene, og anklaget avisen for å fare med løgn. Dermed måtte avisen beklage og trekke saken.

Dette ble begynnelsen på en bordellskandale som har versert i svenske medier i 30 år, og i dag fortalte Bengtsson sin historie. Hun viste fram bilder av seg selv fra tiden da hun var prostituert, og fortalte om en rekke kjente kunder.

- Jeg vil ha slutt på det her. Vi har vært bortgjemt, dette har vært dysset ned hele veien, sier Bengtsson ifølge TV4.

Hele 70 personer skal være navngitt i politiets rapporter, ble det sagt på pressekonferansen. Blant disse var Geijer, tidligere miljøvernminister Olof Johansson, tidligere statsminister Thorbjörn Fälldin, og Olof Palme.

LA FREM LISTE: Eva Bengtsson er den ene av to svenske kvinner som skal ha blitt utnyttet som prostituerte i 14-årsalderen og nå krever millionerstatning fra den svenske stat. På lista over kunder hevder de å ha hatt en rekke kjente politikere og kjendiser. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
LA FREM LISTE: Eva Bengtsson er den ene av to svenske kvinner som skal ha blitt utnyttet som prostituerte i 14-årsalderen og nå krever millionerstatning fra den svenske stat. På lista over kunder hevder de å ha hatt en rekke kjente politikere og kjendiser. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX Vis mer

Palmes sønn mener Bengtssons beskyldninger er bisarre.

- Haddet dette vært noe ville hun ha sagt noe allerede da. Jeg syns nesten dette ligner på en slags jippo, sier Mårten Palme til TV4.

<B>RIPER I ETTERMÆLET:</B> Statsminister Olof Palme ble skutt og drept av en ukjent gjerningsmann på gata i Stockholm 28. februar 1986.
TIDLIGERE PROSTITUERT: Eva Bengtsson med bilder av seg selv fra det aktuelle tidsrommet på onsdagens pressekonferanse i Stockholm.