-Palmedrapet blir oppklart

Leif GW Persson tror Palmemordet blir oppklart. Politiprofessoren mener mordet var en konspirasjon og gjerningsmennene finnes hos svensk politi og militære.

-FLERE GJERNINGSMENN:  Politiprofessor Leif GW Persson tror drapet på statsminister Olof Palme blir oppklart. -Jeg tror det var en konspirasjon og at det der flere gjerningsmenn, sier Persson. 
Foto: Jonas Lemberg / Dagbladet
-FLERE GJERNINGSMENN: Politiprofessor Leif GW Persson tror drapet på statsminister Olof Palme blir oppklart. -Jeg tror det var en konspirasjon og at det der flere gjerningsmenn, sier Persson. Foto: Jonas Lemberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): I forrige uke ble en ny gjerningsmann utpekt i Palme-saken. En såkalt dobbeltgjenger til Christer Pettersson. Teorien blir bestemt avvist av politiprofessor Leif GW Persson.

- Det er bare en av mange teorier som har blitt lansert, konstaterer Persson.

Men politiprofessoren og suksessforfatteren tror at mordet på Sveriges statsminister på Sveavägen i Stockholm sentrum den 28. februar 1986 blir oppklart.

- Ikke Pettersson - Palme ble myrdet fordi han var en politisk person. Jeg har aldri trodd at det var Christer Pettersson som drepte ham.

- For øvrig kjøpte jeg skapet som Christer fikk laget, da han fikk erstatning fra den svenske staten. Skapet brukte han som barskap. Der oppbevarte han sin yndlingsdrikk — halvparten vodka, blandet med kremlikør, forteller Leif GW Persson.

- Hvordan kan du være sikker på at Christer Pettersson ikke er morderen?

- Christer Pettersson hatet ikke Palme. Etterforskningsledelsen fant en syndebukk, en alkoholisert kriminell, Christer Pettersson. - Men Lisbeth Palme pekte ut Pettersson?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer