På'n igjen i South Carolina

MANCHESTER, New Hampshire (Dagbladet): - Jeg kommer til å si det samme i South Carolina som jeg har sagt i New Hampshire. Jeg legger ikke om noen taktikk på det jeg mener er klar tale# A

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han knuste partifelle George W. Bush med 18 prosent i primærvalget i New Hampshire tirsdag. McCain fikk 49 prosent stemmer, mens Bush fikk 31 prosent.

Steve Forbes fikk skuffende 13 prosent og Alan Keys og Gary Bauer fikk henholdsvis 6 og 1 prosent. I den demokratiske leiren gikk Al Gore ikke uventet av med seieren med 52 prosent foran Bill Bradleys 47 prosent. Det var en mer knepen seier enn ventet.

Det var en lykkelig John McCain som natt til onsdag møtte ovasjoner fra tusenvis av tilhengere i hovedkvarteret i byen Nashua i New Hampshire. Han har 114 rådhusmøter bak seg i delstaten, og ikke før hadde han fordøyd den knusende seieren over Bush, så satte han seg på flyet til South Carolina for å slåss videre.

Slik skal han holde på fram til sommeren. Da vil resultatene vise om republikanernes egen utfordrer klarer å velte George W. Bush som alle har trodd var en sikker kandidat.