Pandaboom

Rekordmange nyfødte - ble vist pandaporno.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kun én av ti hann-kjempepandaer i fangenskap prøver å formere seg. På tross av dette opplever den utrydningstruede arten en babyboom uten like. Hele 25 eksemplarer kom til verden i år med hjelp av kunstig befruktning, hvorav 21 overlevde. Det skriver China Daily.

Med unntak av 161 dyr i dyrehager rundt om i verden, lever pandaene bare i Kina. Myndighetene regner med at det finnes 1 590 ville pandaer i landet. Siden 1960-tallet har kinesiske forskere prøvd å øke bestanden ved inseminering av pandaer som lever i fangenskap, men først dette tiåret har de hatt gode resultater å vise til. Fra 2000 til 2004 ble det født henholdsvis ni, tolv, ti, femten og tolv pandaer.

- Kinesiske forskere har æren for dette. De har utviklet teknologien og verdifull ekspertise etter årevis med hardt arbeid, sier direktør Zhang Zhihe fra Komiteen for teknologisk oppdrett av kjempepandaer.

Et av midlene Zhang og teamet hans har tatt i bruk for å øke pandaenes libido, er å ale opp to og to pandaunger sammen i håp om at de vil finne kjærligheten.

Pandaene blitt også vist videoer av ville pandaer som formerer seg i jungelen.

TVILLINGER: Kom til verden i år i Sichuanprovinsen i det sydvestlige Kina. Alle foto: Scanpix
TVILLINGER: Kom til verden i år i Sichuanprovinsen i det sydvestlige Kina. Alle foto: Scanpix Vis mer
EN MÅNED GAMMEL KRABAT: En av tvillingene.