Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pandadramaet i Kristiansand: Krysset E18 i går, men ble borte i skogen igjen

Lille Adrian (3) har vært borte i seks dager.

PANDA PÅ RØMMEN: Rødpandaen Adrian (3) er borte. Den ble observert i går, men ble borte igjen. Foto: Kristiansand dyrepark
PANDA PÅ RØMMEN: Rødpandaen Adrian (3) er borte. Den ble observert i går, men ble borte igjen. Foto: Kristiansand dyrepark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke forsvant topandabarnfaren Adrian (3) fra Kristiansand dyrepark.

Igjen sitter samboeren og to pandaunger i dyreparken. Den røde pandaen, som veier like over fem kilo, er en halvmeter lang og gjenkjennes med sin rødlige pels, lever av bambus.

Det er svært utfordrende å lete etter dyret da det sover i tretoppene om dagen mens det er lyst. Det har vært forsøkt å finne Adrian med drone, men også det ble resultatløst.

Men i går var det nesten et gjennombrudd i saken.

- Han ble observert da han krysset E18 like utenfor parken. Vi dro for å finne ham, men han hadde dessverre forsvunnet til skogs, sier biolog Helene Axelsen ved Kristiansand dyrepark til Dagbladet.

Men det har gitt nytt håp i letingen etter pandaen.

- Det er fint å vite at han oppholder seg i nærheten av parken. Vi tror kanskje han begynner å bli veldig sulten og snart oppsøker mat. Vi har satt ut noen feller med frukt rundt omkring i håp om at han skal oppsøke de, sier Axelsen.

- Jeg har mye mer tro på at han kommer til rette nå i dag enn hva jeg hadde i går, sier hun.

Temperaturen ute er ikke noe problem for pandaen. I naturen lever den i Himalaya-fjellene og er vant til kjølige forhold.

Dyreparken ber folk med pandatips om å ringe telefon: 97059872.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media