Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pandaen Chuang (6) er for feit til å ha sex

Partneren Lin (5) synes ikke han er særlig fristende lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De thailandske myndighetene har mer enn politisk uro å bekymre seg over. Nå viser det seg nemlig at kjempepandahannen Chuang Chuang (6) rett og slett er for feit til å ha sex med partneren Lin Hui (5).

- Ikke noe særlig

- Chuang legger på seg for fort, og Lin synes ikke lenger noe særlig om å ha sex med ham, sier Kanika Limtrakul, sjefveterinær i Chiang Mai-dyreparken nord i Thailand, til AP. Hun opplyser at Chuang veier 150 kilo, mens Lin bare er 115.

Chuang og Lin er dyreparkens hovedattraksjon, og de ansatte ved dyreparken har lenge prøvd å få de to til å pare seg. Hittil uten hell, og en rekke originale tiltak er blitt vurdert for å få fart på sakene:

I fjor arrangerte de dyrehageansatte et «bryllup» for de to, og ville atskille dem for å tenne gnisten. Det vurderes til og med å vise paret pandaporno - videoer av andre pandaer som parer seg, en metode som har vist seg å være vellykket i kinesiske dyrehager.

Men ingenting av dette hjelper så lenge Chuang er for feit for Lin. Det mest umiddelbare tiltaket nå er å sette Chuang på diett; nå får han ikke lenger bambusskudd, men bare bambusblader, å spise.

Utleid fra Kina

Chuang og Lin ble utleid til Thailand fra Kina i 2003 for ti år, og de to genererer store inntekter til statskassa.

BEDRE TIDER: Fra den gangen Lin fortsatt hadde lyst på Chuang. Bildet er tatt første gang de paret seg, 17. januar i fjor. Foto: REUTERS/SCANPIX
BEDRE TIDER: Fra den gangen Lin fortsatt hadde lyst på Chuang. Bildet er tatt første gang de paret seg, 17. januar i fjor. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kjempepandaen er utryddingstruet på grunn av minkende habitat, rovjakt og lav fødselsrate - ville hunnpandaer føder normalt et ungekull hvert andre eller tredje år. I tillegg er pandaer generelt lite opptatt av sex; hunnene kan ikke pare seg mer enn 48 timer i året.

I fjellskogene i Kina lever omtrent 1600 kjempepandaer vilt, i tillegg lever 120 i kinesiske avlssentre og dyrehager. 20 lever i dyreparker utenfor Kina.

BARE GODE VENNER?: Chuang Chuang (t.h.) og Lin Hui leker i Chiang Mail-dyrehagen nord i Thailand. Myndighetene ser helst at de to skal være mer enn bare gode venner, og har satt i gang en rekke tiltak for å få opp lysten.
MÅLET: Den 16 dager gamle pandaungen Lille Bing, som ble født på et pandaavlssenter i Kina i 2002.
NÆRE: Chuang og Lin står hverandre nær, men for tida ikke nær nok til å bidra til å sikre artens overlevelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!