FREDES: Pangolinene får nå den høyeste graden av beskyttelse som kinesiske skogmyndigheter kan gi. Foto: Isaac Kasamani / AFP / NTB scanpix
FREDES: Pangolinene får nå den høyeste graden av beskyttelse som kinesiske skogmyndigheter kan gi. Foto: Isaac Kasamani / AFP / NTB scanpix Vis mer

Pangoliner fjernes fra «medisin»-liste

Kina har fjernet det utrydningstruede pattedyret pangolin fra listen over tradisjonell kinesisk medisin, melder statlige kinesiske medier.

Publisert

Det skjer etter at kinesiske skogforvaltningsmyndigheter fredag besluttet å gi pangolinene den høyeste beskyttelsesgraden.

Tirsdag ble den reviderte listen over ingredienser fra ville dyr som brukes til å lage kinesisk medisin, lagt fram. Der var pangolin slettet.

Det samme er for øvrig piller laget av blant annet avføring fra flaggermus.

Pangolin er verdens mest ulovlig solgte dyr, noe som har ført til at det er svært utrydningstruet. Kroppsdeler fra pangolin omsettes for skyhøye summer på svartebørsen og har vært en vanlig ingrediens i tradisjonell kinesisk medisin selv om forskere sier at de ikke har noen terapeutisk effekt.

De siste månedene har kinesiske myndigheter forbudt salg av ville dyr til mat på grunn av faren for spredning av smittsomme sykdommer til mennesker.

Men handel med ville dyr til forskning og til medisinsk bruk er fortsatt tillatt.

Miljøorganisasjonen WWF sier den er svært glad for Kinas beslutning om å gjøre mer for å beskytte pangolinen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer