Panikk blant Slobos venner

Utleveringen av Slobodan Milosevic til Haag åpner for at 15 andre serbiske topper blir sendt til Jugoslavia-tribunalets fengsel i Scheveningen i Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fremste av de 15, republikken Serbias president Milan Milutinovic, vil selv overgi seg til tribunalet, melder serbiske medier. Milutinovic har i en årrekke vært Milosevics nærmeste allierte, men nå skal han være villig til å vitne mot sin tidligere sjef for å slippe med lavere straff selv.

- Man kan ikke unnslippe sin skjebne, sa Milutinovic i et ferskt intervju med fjernsynsstasjonen BK i Beograd.

Fortsatt frie

Ved siden av Milutinovic er Jugoslavias tidligere visestatsminister Nikola Sainovic, tidligere innenriksminister Vlajko Stojiljkovic og tidligere hærsjef Dragoljub Ojdanic tiltalt for krigsforbrytelser i Kosovo.

Alle fire bor i Beograd og beveger seg fritt omkring.

I skjul

Utleveringen av Milosevic kan også innebære de siste timer i frihet for general Ratko Mladic og Radovan Karadzic som ledet Bosnia-serbernes nedslakting av muslimer under krigen der.

De to har vært ettersøkt i over fem år, men er fortsatt på frifot et sted i Bosnia. Nato-styrkene der skal ha oversikt over deres tilholdssted, men har latt være å anholde dem i frykt for at det vil utløse ny uro.