Panikk for nye jordskjelv

Flere tusen mennesker i området rundt landsbyen San Giuliano di Puglia i Italia ble evakuert i går etter et nytt kraftig jordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Dagen før ble 29 personer, de fleste barn, drept av det første skjelvet. Frykt for nye rystelser har skapt fullstendig panikk.

Sjokk

Bare tre personer ble såret av det nye jordskjelvet, nesten like kraftig som det første, 5,3 på Richters skala. Men mange fikk sjokkskader, og i den hardt rammede landsbyen brøt det ut panikk da jorda skalv og slo sprekker for andre gang på to dager.

Ekspertene frykter enda flere jordskjelv i dagene som kommer. Italias indre er svært urolig.

I alt 29 personer omkom under det første skjelvet, ved at en skole raste sammen. 26 av dem var barn.

Raseri

Etter det første sjokket vokste raseriet i går. Skolen ble bygd i 1954 og er i strid med dagens byggeforskrifter. Foreldrene som hele natta sto og ventet på at deres barn skulle bli gravd ut, var fra seg av sorg og raseri.

Den lokale presten, fader Ulisse Martinelli, gjorde hva han kunne for å forhindre at barna ble sendt på skolen. Han hadde merket rystelser flere timer før hovedskjelvet kom. Presten ringte til borgermesteren Antonio Borelli som ikke fikk forhindret at barna, blant annet hans egen datter, gikk på skolen.

Da det nye skjelvet brøt ut, flyktet foreldrene som befant seg i det provisoriske likhuset fra det grusomme arbeidet med å identifisere likene.

PANIKK: Folk flyktet da et nytt jordskjelv rammet landsbyen San Giuliano di Puglia i Italia i går.