-  Panikk før valget

Kristin Krohn Devold overkjørte forsvarssjefen da hun hasteutnevnte sin nære venn og kullkamerat Atle Karlsvik til en toppstilling i Forsvarsstaben. SV mener dette er en panikkhandling før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mindre enn to uker før stortingsvalget utnevnte Krohn Devold fredag Atle T. Karlsvik (48) til kontreadmiral og sjef for Fellesstaben i Forsvarsstaben. Stillingen er nyopprettet. Etter det Dagbladet erfarer, ønsket Diesen en annen offiser i denne stillingen. Vedkommende skal til og med ha fått beskjed om å forberede seg på å gå inn i den nye jobben.


Overfor VG avviste Diesen i går at han ble overkjørt.

Maner til forsiktighet

Opposisjonen på Stortinget reagerer på utnevnelsen. - Jeg synes det er veldig uheldig at forsvarsministeren ei uke før valget utnevner folk i så høye posisjoner, når det slett ikke er klart at hun fortsetter, sier leder av forsvarskomiteen på Stortinget, Marit Nybakk.


- Hvis det er slik at dette også er en god venn, bør hun i alle fall være veldig forsiktig, sier Nybakk.

Frp-leder Carl I. Hagen sier dette er nok et eksempel på Krohn Devolds underlige krumspring. - Det er ikke noe som forbauser oss. Kristin Krohn Devold har gjort mange merkverdigheter, og vi har sagt at vi ikke har tillit til henne. Jeg har ikke kjennskap til at hun har begått formelle feil i denne saken. Men nok en gang legger hun seg ut med de ansattes organisasjoner, sier Hagen.

- Panikkhandling

- Hvis det er slik at forsvarssjefen er blitt overkjørt i denne saken, er det veldig spesielt. Jeg opplever det som en panikkhandling før valget, sier SVs Kjetil Bjørklund.

NYTT TALENT: Atle Karlsvik (til venstre)
NYTT TALENT: Atle Karlsvik (til venstre) Vis mer


I Forsvaret er det frustrasjon over det mange mener er en svært detaljstyrt personalpolitikk fra Krohn Devolds side.

HASTVERK: Kristin Krohn Devold.