Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Panikk i parlamentet

Nord-Irlands parlament evakuert etter trusler fra drapsdømt bombemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michael Stone er en kjent unionist i Nord-Irland og er tidligere dømt for terrorangrep. I ettermiddag skapte han fullt kaos og panikk i parlamentet da han tvang seg inn i bygningen med en sekk han hevdet inneholdt en bombe.

Politikere og journalister ble evakuert fra parlamentet og to sikkerhetsvakter fikk overmannet Stone. Det er ikke klart om sekken virkelig inneholdt eksplosiver.

Dramatiske bilder på BBC viser at Stone blir overmannet mens politikerne stormer ut av bygningen.

Stones bombetrussel avbrøt en debatt i parlamentet, som skulle utpeke lederen for den nye regjeringen. Protestant-leder Ian Paisley nektet imidlertid å la seg velge. Han uttalte at han ikke vil samarbeide med Sinn Fein før den støtter landets politistyrke. Sinn Fein er partiet knyttet til IRA.

Michael Stone kastet sekken inn over metalldetektorene ved inngangen. Tidligere ble han observert mens han sprayet «Sinn Fein er drapsmenn» utenfor inngangen, men han ble da avbrutt av sikkerhetsvakter før han løp inn i parlamentsbygningen.

Stone er dømt for å ha drept tre personer under en IRA-begravelse i 1988, men ble benådet i 1998 som en del av fredsavtalen i Nord-Irland.

FAST GREP: En av sikkerhetsvaktene fikk overmannet Michael Stone da han stormet inn i det nord-irske parlamentet i ettermiddag og truet med å sprenge en bombe. Foto: Scanpix
FAST GREP: En av sikkerhetsvaktene fikk overmannet Michael Stone da han stormet inn i det nord-irske parlamentet i ettermiddag og truet med å sprenge en bombe. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart