Panikk i Tyrkia etter metanoldødsfall

Minst ti mennesker er døde i Istanbul

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallene har utløst panikk i restaurantbransjen i den tyrkiske byen. Mange bareiere legger ansvaret på regjeringen og sier at de høye skattene på bryggeribransjen tvinger fram ulovlige spritfabrikker.

Så langt har politiet undersøkt tre illegale produksjonslokaler og beslaglagt flere tusen flasker sprit.

I tillegg til de ti som er døde, skal minst 30 personer være lagt inn på sykehus med metanolforgiftning. For mange av disse skal tilstanden være kritisk.

Torsdag kveld døde det hittil siste metanolofferet på et sykehus i Istanbul.

Det er også flere meldinger om dødsfall som kan ha sammenheng med metanolforgiftning, men som fortsatt er til rettsmedisinsk undersøkelse. Ifølge politiet skal 0,15 prosent metanol ha blitt blandet i anisbrennevinet raki, som ble ulovlig produsert i et parkeringshus i Istanbul. Den metanolholdige spriten ble solgt i butikker og restauranter rundt om i byen.

Flere personer er pågrepet som mistenkte, mens andre er ettersøkt. Eieren av parkeringshuset skal være blant ofrene for «døds-rakien».

Alarmen gikk søndag da fire personer døde etter å ha spist og drukket på en restaurant i et arbeiderstrøk i Istanbul.

- To glass raki, og du er død. Dette er en massakre, det er drap, sier Camal Taslicukur, som driver et spisested i fornøyelsesstrøket Beyoglu i Istanbul.

(NTB)