Panikk og heteslag etter togstans i England

Togpassasjerer innesperret i 46 varmegrader i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Togturen begynte helt vanlig for de 300 passasjerene om bord på toget fra Newcastle til London i kveld.

Den endte imidlertid helt annerledes enn forventet da toget stoppet opp etter strømstans ved Peterborough omtrent klokka 18.30.


Dørene lot seg ikke åpne uten strøm. Vinduene som det gikk an å få opp var for små å komme seg ut gjennom, og passasjerene var innsperret i vognene, melder nyhetsbyrået AP.

46 grader

Det er i øyeblikket varmt i området og inni togvognene steg temperaturen raskt. Vognene hadde ikke air condition, og temperaturen kom opp i 46 varmegrader.

Mange av passasjerene besvimte etter hvert av påkjenningen. Togpersonalet hadde bedt alle om å holde seg i ro i vognene fordi et dieseldrevet tog var på vei for å hente dem. Etter hvert fikk imidlertid flere panikk og knuste vinduer for å komme seg ut.

Marerittet tok slutt da brann- og redningsmannskaper kom til stedet og fikk åpnet togedørene. Da hadde passasjerene vært innesperret i nærmere to timer.

- Det var forferdelig, sa Michael Steed (70) etter at han kom seg ut i friluft.

- I begynnelsen var alle i ganske godt humør. Men etter hvert ble det svært ubehagelig for alle. Folk besvimte, andre trykket gjentatte ganger inn nødknappen.

En talsmann for togselskapet sier til AP at førsteprioritet på stedet var å hjelpe de som var blitt syke under det høyst ufrivillige togoppholdet. Han roste passasjerene for å ha hjulpet hverandre.