Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Panikk på skolen

Flere av elevene ved Nordreisa videregående skole i Troms reagerte med panikk etter drapet på en 17 år gammel medelev fra Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Somalisk gutt siktet for drap på medelev

Tre av dem begynte øyeblikkelig med førstehjelp da de så den sterkt blødende gutten vakle ut av klasserommet og falle sammen inne på biblioteket.

- Vi hørte et hyl og skjønte at noe var skjedd, men visste ikke at det var så alvorlig. Flere av elevene fikk nærmest sjokk av synet som møtte dem, forteller lærer Rolf Bakkeslett til NTB.

Han og miljøarbeider Hugo Eriksen forteller at 16 åringen som er siktet for knivdrapet, gikk rolig bort fra skoleområdet fem minutter senere. Skolen holdt åpent til klokken 23 tirsdag kveld slik at de av elevene som ønsket det, kunne komme dit og snakke om tragedien.

- Vi har mistet uskylden vi har hatt i forhold til plassen vi bor på. Dette skjer i New York, ikke her på Storslett, sier lærer Inger Birkelund.

Hun forteller at elevene på den videregående skolen kjente begge de to somaliske guttene og har mange gode følelser for dem.

- Nå har elevene våre mye å takle, sier hun.

Den drapssiktede 16-åringen sliter med vanskelige opplevelser fra Somalia. Han har blant annet sett sin egen far bli massakrert, opplyser rådgiver og internasjonal kontakt ved skolen, Katrine Vibe.

Verken hun eller rektor Mikkel Anders Bongo er blitt mer skeptiske til å ta imot enslige mindreårige asylsøkere etter det som er skjedd.

- Vi har ikke hatt noe dårlig inntrykk av noen av de sju som er kommet til nå, sier de.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!