Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Panikk rundt knivdrapet

Skrekkslagne kunder fikk panikk da to menn føyk på hverandre utenfor Buskerud storsenter i den travle stengetida. 34-åringen ble knivstukket flere ganger og forlatt for å dø utenfor blomsterbutikken. I ettermiddag sitter den drapssiktede i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen ble i ettermiddag ført inn til avhør hos politiet i Drammen hvor han har sittet i arrest siden i går kveld. Politiet er sikre på at de har tatt riktig mann, og tror de kjenner bakgrunnen for drapet. Likevel vil de vente med å fortelle dette til pressen før de har avhør den drapssiktede.

- Flere i avdødes familie har pekt ham ut, og vi har flere vitner til drapet, sier politijurist Knut H. Austad til Dagbladet.no.

Kundene så drapet

Han forteller at det var tilløp til panikk utenfor kjøpesenteret i Buskerud. I 17.30-tida meldte en vekter fra til politiet om gjengbråk, men innen politiet rakk fram, var 34-åringen dødelig såret av to knivstikk, ett i ryggen og ett i armen. Han døde rundt en time seinere på Buskerud sentralsykehus av skadene.

- Det var masse kunder på vei ut av senteret som ble vitne til slåssing og at 20-åringen påførte offeret gjentatte knivstikk, sier Austad.

Politiet har siktet 20-åringen for forsettelig drap. 34-åringens kone skal ha vært tilstede da mannen ble påført de dødelige skadene, og avdøde etterlater seg to barn.

Tatt på sykehuset

En familiefeide skal ha vært bakgrunnen for det dramatiske knivoppgjøret. Både avdøde og 20-åringen er norske statsborgere av indisk herkomst. Drapsvåpenet ble funnet i nærheten av kjøpesenteret kort tid etter drapet. Politiet vil ikke si noe om hvilken type kniv det er, men den er ikke tillatt i Norge. De har også sikret seg opptak fra overvåkningskameraet i senteret, men det er uklart om kameraene har fanget opp den tragiske hendelsen.

20-åringen ble pågrepet av politiet da han ankom Buskerud sentralsykehus i Drammen ved 21.30-tida for å søke medisinsk hjelp. Han var selv blitt skadet i basketaket som fant sted noen timer tidligere.

- Etter opplysningene jeg har fått er han ikke knivstukket, men han har hevelser i ansiktet, sier Austad.

DØDE: En 34 år gammel mann ble stukket ned ved inngangen til Buskerud storsenter ved Drammen. Mannen ble brakt til Buskerud sentralsykehus, men skadene var så store at han døde mindre enn én time etter ankomst til sykehuset.
Hele Norges coronakart