Panikkalarm på dansk kjempebro

Det 182 meter lange bulkskipet var på stø kurs rett mot det ene brofestet til Storebæltforbindelsen. All trafikk på brua ble stanset i frykt for en brokollaps.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 500 meter før brua greide mannskap fra Storebæltforbindelsen trafikksentral å få kontakt med skipet. Kursen ble straks lagt om, og katastrofen var avverget.

Da det gikk opp for politiet og kystvakta hva som holdt på å skje ble all trafikk på broen stanset. Skipet reagerte ikke på tallrike anrop via radio, og mannskap ombord ble først oppmerksom på hva som holdt på å skje da en hurtigbåt, et såkalt avviserfartøy, kjørte opp på siden av skipet og fikk signalisert faren ved hjelp av kraftig gestikulering.

Men selv om skipet med nød og neppe kom seg forbi ankerfestet og sandbanken rundt gikk det galt seinere. Mellom øyene Samsø og Sejerø gikk skipet på grunn. Det kom seg imidlertid løs ved egen hjelp.

Den danske kystvakten har nå sendt to skip til det kambodsjanske fartøyet.

NÆRE PÅ:</> Et bulkskip på vei fra Estland til Brasil var like ved å kjøre rett inn i det ene brofestet til den danske Storebæltforbindelsen i dag. Den 1624 meter lange hengebroen er verdens nest lengste, og er en del av en broforbindelse på hele 6790 meter.