«Desperate» tilstander på virus-cruiset:

Panikken sprer seg: - Redd oss

De ansatte kjemper en kamp mot klokka for å hindre ytterligere spredning av coronaviruset på cruiseskipet Diamond Princess, der flere hundre allerede har blitt smittet.

FLERE SMITTET: Personell i smitteverndrakter utenfor cruiseskipet Diamond Princess etter å ha forberedt transport av smittede passasjerer. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpix
FLERE SMITTET: Personell i smitteverndrakter utenfor cruiseskipet Diamond Princess etter å ha forberedt transport av smittede passasjerer. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag sa japanske helsemyndigheter at det var registrert 44 nye smittetilfeller, noe som betyr at totalt 219 passasjerer og ansatte har fått påvist viruset. Skipet har med det den største gruppen smittede utenfor det kinesiske fastlandet, der antall smittede torsdag er oppe i nesten 60.000, og dødstallene har steget til 1 367, etter det dødeligste døgnet hittil.

Cruiseskipet Diamond Princess har ligget i karantene i havna i Yokohama i Japan siden 4. februar, etter at en tidligere passasjer ble diagnostisert med det smittsomme og potensielt dødelige viruset. Kort tid seinere ble viruset oppdaget hos ytterligere ti passasjerer, og har siden fortsatt å spre seg gjennom skipet.

Skipet har 2 670 passasjerer om bord, i tillegg til 1 100 crewmedlemmer, som nå jobber døgnet rundt med å holde viruset i sjakk.

- Søker desperat deres hjelp

Ettersom dagene i isolasjon går, skal situasjonen bli stadig mer desperat, skriver Al Jazeera.

- Vær så snill å redd de av oss som fortsatt er friske, sier Binay Kumar Sarkar – et av crewmedlemmene om bord, i en video postet på Facebook, der han er flankert av fem kolleger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer