Panserbiler skal sperre Oslos gater

Disse fire pansrede lastebilene kan settes inn mot demonstranter i Oslo. Politiet kjøpte bilene for en krone stykket av Forsvaret. Nå er de spesialtilpasset og kan brukes til sperring av gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 116 biler har fått påmontert gitter foran, så de skal være beskyttet mot blant annet steinkasting.

Oslo-politiet har malt de fire lastebilene hvite, så de vil skille seg tydelig ut i bybildet.

- Dette er gamle biler vi har fått fra Forsvaret. De ble anskaffet for ei tid tilbake, og kan brukes til å sperre veier, opplyser informasjonssjef Inger Elisabeth Hindahl ved Oslo politidistrikt.

Opptøyer

Et Østfold-firma har montert store, solide gitter foran på kjøretøyene, slik at de bedre kan anvendes mot opptøyer og sivil uorden.

Politiet frykter ikke bare store materielle skader på eiendom, men også på egne kjøretøyer.

De fire lastebilene har gjennomsiktige skjold, som kan slås ut på begge sider. Plasseres bilene ved siden av hverandre med utslåtte skjold på begge sider, vil de effektivt sperre av de bredeste gatene i hovedstaden.

Steinkasting

På lasteplanet er det montert et lite innebygd hus med små vinduer - trolig for oppbevaring av utstyr og personell. På bakerste del av lasteplanet er det høye gjennomsiktige karmer, som skal tåle steinkasting og det som verre er fra eventuelle demonstranter.

De fire lastebilene kom til Oslo søndag. De siste dagene har politiet drevet en intens øvingsvirksomhet med blant annet lastebilene og de omtalte skjoldene i fokus på Fornebu.

KLARE FOR OSLOs GATER: Disse fire pansrede bilene kan settes inn mot opptøyer og sivil uorden i hovedstaden. De siste dagene har politiet drevet en intens øvings-virksomhet med bilene på Fornebu.
UTSATT: McDonald's har tidligere vært utsatt i tidligere demonstrasjoner. Trond Isnæs er opptatt av gjestenes og medarbeidernes sikkerhet.
SKREMT: Butikksjef Ellen Klemp Jakhelln fra gullsmed David Andersen er bekymret før mandagens demonstrasjon.