Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Panseret var bulka og frontruta knust

Verkstedeier Kjell Sund reparerte bilen som ifølge poiltiet ble brukt da Olav Hovda (12) ble kjørt ned og drept. En av de siktede ringte og ba om å få bilen reparert kort tid etter at Olav Hovda (12) ble kjørt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld, kort tid etter at Olav Hovda ble kjørt ned langs Lalandsvegen, skal den nå bildrapssiktede kvinnen ha ringt til bilverkstedet og sagt at hun trengte å få bilen reparert.

Lørdag leverte de bilen, en grønn Ford Focus stasjonsvogn, 2000-modell, sin hos KS bilservice.

Dette er bilen politiet er sikre på at ble brukt da Olav Hovda ble kjørt ned og drept.

Fortalte om skade  - De fortalte at de hadde fått en skade på vinduet, og at den andre skaden var da hun hadde truffet borti noe, sier verkstedeier Kjell Sund til Dagbladet.

Han kjenner kvinnen som leverte bilen fra før. Hun er den samme som nå er bildrapssiktet i saken.

En mann var også med å levere bilen. Dette er etter det Dagbladet har grunn til å tro 43-åringen som også er siktet i saken.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT Vis mer

- Panseret var bulka, og høyre side av bilen. Det var småbulker. Det så ut som en stein hadde blitt kasta på frontruta, som hærverk, sier Kjell Sund.

Etter påkjørselen etterlyste politiet en rød bil. Det gjorde at Sund utelukket at bilen han reparerte kunne være bilen som kjørte ned Olav Hovda.

- Tragisk - Dette er veldig ille. Det er så tragisk, jeg kjenner jo de som eide bilen. Jeg trodde ikke aldri det kunne være den bilen, siden politiet etterlyste  en rød bil. Jeg ble helt målløs, frustrert og fortvila da politiet ringte meg, sier Sund.

I likhet med mange i lokalsamfunnet er han sterkt preget av hendelsen.

- Det er så mange følelser i dette. Jeg er veldig glad for at jeg kunne være til hjelp. Det aller verste er at jeg har jobbet med en bil som er årsaken til at en 12-åring er drept. Det gjør vondt, sier Sund.

PÅ RULLESKI: Olav Hovda ble påkjørt bakfra mens han gikk på rulleski med faren. En mann og hans kone er pågrepet, siktet for bildrap. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
PÅ RULLESKI: Olav Hovda ble påkjørt bakfra mens han gikk på rulleski med faren. En mann og hans kone er pågrepet, siktet for bildrap. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg visste ikke noe annet om saken enn at en gutt var påkjørt, at sjåføren hadde stukket av og at det var snakk om en rød bil. Det er en vekker på at jeg har distansert meg fra virkeligheten, sier han til Dagbladet.

Da politiet beslagla bilen var skadene utbedret, og bilen nylakkert.

- Lakken var vel bare to timer gammel da politiet var her og hentet bilen, sier Sund til Dagbladet.

REPARERTE BILEN: Verkstedeier Kjell Sund forteller at den bildrapssiktede kvinnen ringte fredag, kort tid etter at Olav Hovda (12) ble kjørt ned, og ba om å få reparert bilen. - Det gjør vondt at jeg har jobbet med en bil som gjorde at en 12-åring ble drept, sier verkstedeieren. Foto: Carina Johansen
REPARERTE BILEN: Verkstedeier Kjell Sund forteller at den bildrapssiktede kvinnen ringte fredag, kort tid etter at Olav Hovda (12) ble kjørt ned, og ba om å få reparert bilen. - Det gjør vondt at jeg har jobbet med en bil som gjorde at en 12-åring ble drept, sier verkstedeieren. Foto: Carina Johansen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!