KRIG: Pro-russiske opprørere ser på krigens resultater. Det største slaget hittil i krigen skal ha startet klokka 04. 00 i dag. EPA/IGOR GOLOVNIOV Scanpix
KRIG: Pro-russiske opprørere ser på krigens resultater. Det største slaget hittil i krigen skal ha startet klokka 04. 00 i dag. EPA/IGOR GOLOVNIOV ScanpixVis mer

Panserslag i Øst-Ukraina

4000 pro-russiske opprørere slåss mot regjerningsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kiev (NTB-Reuters): Kampene betegnes som de voldsomste så langt i konflikten. Det er meldinger om at begge sider bruker stridsvogner, men det kunne ukrainske militære kilder ikke umiddelbart bekrefte.

En militær kilde sier at kampene begynte klokken 4 torsdag morgen lokal tid nær byen Krasnij Liman. Byen har vært under regjeringens kontroll siden tidlig i juni, og det virker som separatiststyrker har forsøkt å bryte gjennom regjeringsstyrkenes sperringer.

- Det pågår et stort slag som både i styrke og omfang overgår alt som har skjedd til nå, sier den ukrainske militære kilden.

En militær analytiker, Dmytro Tymtsjuk, sier ut fra egne kilder at kampene begynte da separatister nektet å gi fra seg våpnene etter å ha blitt bedt om det.

Inntil 4.000 separatistsoldater er med i kampene, med pansrede kjøretøyer og muligens stridsvogner i bruk på begge sider, sier Reuters' anonyme militære kilde.

- Operasjonen mot terrorister fortsetter. Slaget pågår, sier Kievs militære talsmann Vladyslav Seleznjov.

I en kommentar til at 4.000 separatistsoldater deltar, sier han:

- Da blir det 4.000 kister. (©NTB)