Panserslag i Øst-Ukraina

4000 pro-russiske opprørere slåss mot regjerningsstyrker.

KRIG: Pro-russiske opprørere ser på krigens resultater. Det største slaget hittil i krigen skal ha startet klokka 04. 00 i dag. EPA/IGOR GOLOVNIOV Scanpix
KRIG: Pro-russiske opprørere ser på krigens resultater. Det største slaget hittil i krigen skal ha startet klokka 04. 00 i dag. EPA/IGOR GOLOVNIOV Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kiev (NTB-Reuters): Kampene betegnes som de voldsomste så langt i konflikten. Det er meldinger om at begge sider bruker stridsvogner, men det kunne ukrainske militære kilder ikke umiddelbart bekrefte.

En militær kilde sier at kampene begynte klokken 4 torsdag morgen lokal tid nær byen Krasnij Liman. Byen har vært under regjeringens kontroll siden tidlig i juni, og det virker som separatiststyrker har forsøkt å bryte gjennom regjeringsstyrkenes sperringer.

- Det pågår et stort slag som både i styrke og omfang overgår alt som har skjedd til nå, sier den ukrainske militære kilden.

En militær analytiker, Dmytro Tymtsjuk, sier ut fra egne kilder at kampene begynte da separatister nektet å gi fra seg våpnene etter å ha blitt bedt om det.

Inntil 4.000 separatistsoldater er med i kampene, med pansrede kjøretøyer og muligens stridsvogner i bruk på begge sider, sier Reuters' anonyme militære kilde.

- Operasjonen mot terrorister fortsetter. Slaget pågår, sier Kievs militære talsmann Vladyslav Seleznjov.

I en kommentar til at 4.000 separatistsoldater deltar, sier han:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer