Panservogn sklei inn i hus

Huseieren, som er trafikklærer, er ikke imponert over vognførerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odin Viken lå og sov sammen med kona si da de hørte et brak litt etter klokka 05 i dag morges.

- Først trodde vi at det var jordskjelv, så vi sprang ned for å se hva som hadde skjedd. Da jeg fikk se panservogna, ble jeg sint og redd, sier Odin Viken, som fortsatt var skjelven da Dagbladet.no snakket med ham litt etter klokka 08 i dag.

Huset ligger ved riksvei 17 ved Høylandet nord-øst for Namsos.

Forsvaret har følgende å si om årsaken til sammenstøtet:

- Ulykka skjedde i forbindelse med rygging, da kjøretøyet begynte å skli på det glatte føret, sier Pia Width, presseoffiser ved øvelsen Battle Griffin.

Hun beklager det som har skjedd, og understreker at ekteparet vil få erstatning for skadene som har oppstått. Politiet har trukket seg ut av saken, så den er nå å regne som en rein skadesak.

Ifølge Forsvaret skal det bare blitt mindre materielle skader som en følge av at vogna sneiet borti huset og tok med seg noe bordkledning. 

Huseieren sier derimot at vogna gikk gjennom veggen.

- Det er skader på badet, og en dør er blåst ned, forteller 69-åringen.

Han er ikke imponert over vurderingsevnen til soldatene i panservogna.

- For det første hadde de ingenting der å gjøre, og dessuten burde de ha sett at det var glatt, sier Viken, som selv driver trafikkskole.

Det ble først opplyst at det involverte kjøretøyet var en Leopard stridsvogn, men dette er nå rettet til at det dreier seg om en CV-90 stormpanservogn.

Forsvarets kjøretøyer har vært involvert i flere kollisjoner under øvelsen.

CV-90: En slik pansret personellvogn sklei inn i huset i Nord-Trøndelag. Hæren startet i 1997 innføringen av den 25 tonn tunge stormpanservogna.