RUSSISK FLAGG: Bevæpnede menn med russisk flagg på panservogner sett i Kramatorsk i dag morges. Foto: REUTERS
RUSSISK FLAGG: Bevæpnede menn med russisk flagg på panservogner sett i Kramatorsk i dag morges. Foto: REUTERSVis mer

Panservogner med russiske flagg kjører inn i flere ukrainske byer

Flere vitner skal ha sett bevæpnede menn med russiske flagg kjøre inn på stridsvogner i flere byer øst i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere meldinger tyder nå på at prorussiske styrker kjører inn i flere av de byene hvor ukrainske myndigheter har forsøkt å få kontroll over separatistene i går og i dag.

I Donetsk skal nå prorussiske styrker ha tatt kontrollen over rådhuset i byen øst i Ukraina, ifølge NTB.

Russiske flagg Nyhetsbyrået Reuters melder om at seks bevæpnede stridsvogner også skal ha kjørt inn i Slavjansk onsdag. Ifølge øyenvitner skal den ledende stridsvogna ha båret russisk flagg. En rekke menn med ulike typer militære uniformer, åpenbart prorussiske, satt på toppen av stridsvognene som kjørte inn i byen, skriver Reuters.

Tungt bevæpnet Vognene skal ha stoppet utenfor rådshuset som i flere dager nå har vært kontrollert av separatister. En av vognene skal ha hatt et emblem fra en separatistgruppe fra Donetsk-området. Flere av mennene på toppen av vognene skal ha vært maskert og vært tungt bevæpnet.

Meldingene om de mange prorussiske framstøtene øst i Ukraina kommer dagen etter at Ukrainas president Oleksandr Turtsjynov bekreftet at urkainske myndigheter nå har startet sin militære innsats mot separatistene øst i landet.

Hundrevis av menn Det skal være snakk om hundre tungt bevæpnede menn som har samlet seg i en konvoi med stridsvogner, ifølge The Guardian. Onsdag kjørte de forbi flere hundre lokale som hadde møtt fram for å gi sin støtte til separatistene som kjørte forbi flyplassen hvor ukrainske soldater barket sammen med separatistene i går, skriver The Guardian.

Ifølge VG, som er til stedet i Slavajansk, skal det være snakk om den samme konvoien som nå har kjørt fra Kramatorsk og videre til Slavjansk. Begge byer kontrollert av separatistene.

FLERE PANSERVOGNER: En konvoi med fem eller seks panservogner ankom i dag Slavjansk, sannsynligvis etter å ha kjørt fra byen Kramatorsk. Begge er byer øst i Ukraina som er kontrollert av prorussiske grupper. Bevæpnede menn bar russiske flagg og bannere fra prorussiske separatistgrupper da de kjørte inn i byen, ifølge øyenvitner. Bygningen skal være en kafe. Foto: REUTERS /Gleb Garanich / Scanpix
FLERE PANSERVOGNER: En konvoi med fem eller seks panservogner ankom i dag Slavjansk, sannsynligvis etter å ha kjørt fra byen Kramatorsk. Begge er byer øst i Ukraina som er kontrollert av prorussiske grupper. Bevæpnede menn bar russiske flagg og bannere fra prorussiske separatistgrupper da de kjørte inn i byen, ifølge øyenvitner. Bygningen skal være en kafe. Foto: REUTERS /Gleb Garanich / Scanpix Vis mer

De siste dagene har prorussiske grupper tatt kontroll over i hvert fall ni bygninger, som enten har vært politihus, rådhus eller på annet vis tidligere kontrollert av ukrainske myndigheter, i den østlige regionen av Ukraina.

SVARTE OG ORANSJE BÅND: En bevæpnet mann har på seg svarte og oransje bånd, et bånd som symboliserer russisk seier fra andre verdenskrig. Foto: REUTERS/Gleb Garanich / Scanpix
SVARTE OG ORANSJE BÅND: En bevæpnet mann har på seg svarte og oransje bånd, et bånd som symboliserer russisk seier fra andre verdenskrig. Foto: REUTERS/Gleb Garanich / Scanpix Vis mer