UNDER ANGREP: En skadd mann behandles i Homs. Syriske myndigheter sender nå nye styrker inn i byen, samtidig som den bombes med artilleri for fjerde dag på rad. Foto: REUTERS/SCANPIX
UNDER ANGREP: En skadd mann behandles i Homs. Syriske myndigheter sender nå nye styrker inn i byen, samtidig som den bombes med artilleri for fjerde dag på rad. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Pansrede kjøretøyer inn i Homs

1000 nye soldater rykker inn. Den syriske byen bombes for fjerde dag på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titalls stridsvogner og andre pansrede kampkjøretøyer ble tidlig torsdag morgen transportert til Homs sammen med 1.000 nye soldater.

Styrkeoppbyggingen rundt Homs skjedde samtidig som byen ble bombardert med artilleri for fjerde dag på rad, ifølge syriske opposisjonskilder.

Store sunnimuslimske nabolag som har vært mål for raketter og granater de siste dagene, er fortsatt uten strøm og vann, og matforsyningene er i ferd med å slippe opp. Gatene er folketomme, mens folk gjemmer seg i husene sine.

Tyrkisk offensiv Opptrappingen førte til en ny diplomatisk offensiv fra Tyrkia, der utenriksminister Ahmet Davutoglu sier det ikke lenger er mulig bare å stå på sidelinjen og se på.

Davutoglu var på vei til Washington der han vil drøfte et tyrkisk forslag om en internasjonal konferanse om krisen og om humanitær hjelp til sivilbefolkningen.

- Det holder ikke bare å observere. Tiden er inne til å sende et kraftig signal til det syriske folk om at vi står sammen med dem, sa han.

Hundrevis av mennesker ble drept i Homs onsdag, ifølge opposisjonen, og aktivisten Mohammad Hassan sa på telefon at det har vært flere militære offensiver inn i flere av byens nabolag.

En annen opposisjonell, Mazen Adi, som flyktet til Paris for få uker siden, sier at den frie syriske arme likevel er i stand til å slå tilbake, slik at regjeringshærens stridsvogner ikke kan bli i nabolagene lenge.

Observatørene tilbake I New York sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon at Den arabiske liga skal sende sitt observatørkorps tilbake til Syria, gjerne i samarbeid med FN.

Den arabiske liga trakk observatørene ut av Syria i slutten av januar på grunn av den økende volden som de syriske regjeringsstyrkene sto for. Flere land hadde da allerede trukket sine deltakere i korpset ut.

Ban sa onsdag at generalsekretæren i Den arabiske liga, Nabil Elaraby, har fortalt ham at ligaen vil gjenopplive observatørkorpset, gjerne med hjelp fra FN.

Han sa at spørsmålet om et felles observatørkorps mellom FN og Den arabiske liga vil bli drøftet i dagene som kommer.

Fordømmer Russland Ban fordømte også at Sikkerhetsrådet ikke greide å bli enig om en resolusjon om Syria, og at det var et katastrofalt resultat for det syriske folk.

Vetoet som Russland og Kina la ned mot resolusjonsforslaget har tjent til å oppmuntre det syriske regimet til å trappe opp sin krig mot det syriske folket, ifølge Ban.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiste tidligere denne uka til Damaskus der han møtte president Bashar al-Assad, men det er ikke klart om han fikk konkrete løfter fra den syriske presidenten om å stanse volden. (©NTB)