OMSTRIDTE VOGNER: Det er disse panservognene som det nå strides om. Tidligere meldinger har gått ut på at dette er ukrainske soldater som har byttet side. Nå melder ukrainske myndigheter at det er separatister som har tatt over seks panserede vogners som tidligere i dag var i ukrainsk besittelse. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
OMSTRIDTE VOGNER: Det er disse panservognene som det nå strides om. Tidligere meldinger har gått ut på at dette er ukrainske soldater som har byttet side. Nå melder ukrainske myndigheter at det er separatister som har tatt over seks panserede vogners som tidligere i dag var i ukrainsk besittelse. Foto: REUTERS/Gleb GaranichVis mer

- Pansrede kjøretøyer tatt av prorussiske grupper

Ukrainske myndigheter mener separatister har tatt vognene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ukrainske forsvarsdepartementet bekrefter nå at bevæpnede prorussiske grupper har tatt kontroll over seks av Ukrainas pansrede kjøretøyer onsdag, skriver NTB.

Russiske flagg Flere panservogner som tidligere i dag ble observert i ukrainske styrkers besittelse, men seinere ble de samme vognene sett med bevæpnede styrker iført prorussiske symbol og med russiske flagg.

Tidligere i dag skrev Dagbladet om påstander om at disse vognene skal ha vært bevæpnet av ukrainske soldater som ble anklaget for å ha skiftet side.

- Russiske terrorister Men nå mener ukrainske myndigheter at det er separatister, eller «russiske avledningsmanøver-terrorister», som har tatt over vognene. Det er høyst sannsynlig snakk om de samme vognene som ble sett tidlig i Kramatorsk og seinere i Slavjansk på formiddagen i dag.

- I Kramatorsk ble en kolonne blokkert av en mengde lokale mennesker, blant dem en gruppe russiske avledningsmanøver-terrorister. Som et resultat av blokkeringen la ekstremister beslag på utstyret, heter det i en uttalelse fra departementet, skriver NTN

Ifølge uttalelsen er kjøretøyene nå i Slavjansk, bevoktet av «uniformerte mennesker som ikke har noen relasjon til Ukrainas væpnede styrker».