Pant grillen din!

Maset fra Bellona har ført fram - fra neste år kan du pante engangsgrillen istedet for å forsøple naturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Coop-Norge som innfører pantesystemet fra neste år. Ifølge Dagsavisen selges det rundt en million engangsgriller i året, en firedel av dem stammer fra Coop-butikker.

- Vi samarbeider med miljøorganisasjonen Bellona, og etter et nokså stort påtrykk fra dem, har ledelsen i konsernet nå bestemt seg for å innføre panteretur på engangsgriller, sier informasjonsdirektør Bjørn Kløvstad i Coop-Norge til Dagsavisen.

Han mener at panten på grillene bør være så at folk har lyst til å levere dem tilbake, i dag koster en engangsgrill i gjennomsnitt 15 kroner.

- Alle engangsprodukter bør og skal ha et pantesystem. Her ser man et eksempel på hvorfor vi som miljøorganisasjon har valgt å samarbeide med bedrifter. Vi får lettere gjennomslagskraft enn hvis vi skulle gått via politikere for å få lovfestet ordningen. Dette er et viktig skritt i retning et mer miljøvennlig samfunn, sier Frederic Hauge, til Dagsavisen.

Panteordningen skal etter planen starte opp før neste grillsesong, men foreløpig er det ikke utviklet panteautomater som kan håndtere de grisete restene.

FORSØPLING: Engangsgriller er blitt et miljøproblem.