Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pantelåneren ble ranet med hjullaster

Og spikerplater punkterte politibil på jakt i Stockholm.

DUNDER OG BRAK: Det var ingen ordinær kunde som kom inn hoveddøra for å «veksle» verdigjenstander mot penger. Video: Janne Åkesson / Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med dunder og brak fikk en pantelåner i Hallunda sør i Stockholm kraftfullt besøk etter åpningstid mandag morgen.

Det var ingen ordinær kunde som kom inn hoveddøra for å «veksle» verdigjenstander mot penger.

Derimot kom disse «kundene» i full fart med en hjullaster gjennom veggen på baksiden av lånebutikken, like ved personalinngangen og rett inn på spiserommet til de ansatte i Pantbanken Sverige.

Politihelikopter og fem patruljebiler var på åstedet kort tid etter at alarmen gikk hos politiet klokka 09.58. Fem timer etter sjokkbrekket tidlig formiddag var fortsatt ingen pågrepet.

Spikerplater

Ifølge Expressen kastet ranerne spikerplater bak seg fra en hvit Audi, som ble etterlyst som fluktbil. En politibil skal ha punktert over spikerfellene.

KOM BAKVEIEN: Ranerne i Stockholm tok seg inn hos pantelåneren med hjullaster ved personalinngangen på baksiden. Foto: Janne Åkesson, Swepix/Expressen.
KOM BAKVEIEN: Ranerne i Stockholm tok seg inn hos pantelåneren med hjullaster ved personalinngangen på baksiden. Foto: Janne Åkesson, Swepix/Expressen. Vis mer

Fluktbilen ble funnet parkert en time seinere, men svensk politi har ikke ikke gått ut med opplysninger om de vet hvor og hvordan flukten videre har skjedd.

Politiet har heller ikke gått ut med hvor mange ranere som tok seg inn bakveien eller om de fikk med seg noe utbytte.

«Flere maskerte og bevæpnede ranere» var fortsatt politiets beskrivelsene av gjestene flere timer etterpå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!