- HINSIDES: - På lappen sto det «Gratulerer, du har vunnet» - etterfulgt av et ett-tall og mange nuller. Tallet som sto der var helt hinsides, sier kvinnen som tirsdag ble millionær på panten. Foto: Privat
- HINSIDES: - På lappen sto det «Gratulerer, du har vunnet» - etterfulgt av et ett-tall og mange nuller. Tallet som sto der var helt hinsides, sier kvinnen som tirsdag ble millionær på panten. Foto: Privat Vis mer

Pantelotteri-millionær: - Tallet var hinsides

Rogaland-kvinnen vurderte å la flaskene bli liggende i bilen, men ombestemte seg og pantet dem likevel. Det angrer hun ikke på nå.

Publisert

Rogaland-kvinnen, som denne uka har sin siste ferieuke på hytta for i sommer, bestemt seg tirsdag morgen for å ta en kjapp tur på butikken for å handle vaskepulver.

- I samme slengen tok jeg med et par poser med pant, sier hun til Dagbladet.

Men disse posene glemte hun igjen bilen, og kom ikke på dem før hun hadde handlet ferdig.

- Da vurderte jeg et øyeblikk om jeg bare skulle la dem bli liggende i bilen til neste handletur, sier hun.

Hun lot dem ikke ligge. Hun løp ut i igjen til bilen, hentet flaskene, pantet dem og trykket på knappen for pantelotteriet, slik hun pleier.

EVENTYRLIG SUM: 319 millioner vant en heldig nordmann på Vikinglotto onsdag 11. april 2018. Men hva skal penga gå til? Her er folkets råd! Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Du har vunnet

- Så kom den lyden om at jeg hadde vunnet, og jeg tenkte faktisk først «Søren, jeg har jo allerede handlet det jeg skal», sier kvinnen.

- Deretter reagerte jeg litt på at lappen som kom ut av maskinen var lenger enn den pleier - og jeg ble stående og vente litt på den før jeg tok tak i den.

- Der sto det «Gratulerer, du har vunnet» - etterfulgt av et ett-tall og mange nuller. Tallet som sto der var helt hinsides, sier kvinnen.

Hun hadde vunnet en million kroner etter å ha pantet for 70 kroner.

- Jeg ble ganske satt ut, og begynte smått å skjelve, og lurte litt på om det faktisk var sant.

- Vant du? spurte en av de ansatte i butikken.

- Ja, svarte jeg og gikk.

Ringte mannen

Hun forteller at det deretter slo henne at hun kanskje burde gi de ansatte en beskjed, så hun gikk tilbake til kassa og viste fram lappen og spurte om de visste om de måtte gjøre noe med det.

- De svarte bare «herregud», forteller den nybakte millionæren.

Hun satt seg etterhvert i bilen igjen og kjørte tilbake mot hytta. Så ringte hun mannen sin og fortalte han at hun hadde vunnet.

Kvinnen forteller Dagbladet at det hele fortsatt oppleves uvirkelig.

BUTIKKSJEF: - Det er veldig moro å kunne være med å dele ut penger til kunder som er innom, sier butikksjef Bård Lund Jonassen.
BUTIKKSJEF: - Det er veldig moro å kunne være med å dele ut penger til kunder som er innom, sier butikksjef Bård Lund Jonassen. Vis mer

- Dette ble en god avslutning på ferien, men det fører ikke til noen drastisk livsendring, sier hun.

Ny i år

Bård Lund Jonassen er butikksjef i Joker-butikken, der kvinnen tirsdag pantet flaskene sine i.

Han forteller at han var på jobb da loddet ble trukket, og at kvinnen viste ham lappen.

- Det er veldig moro å kunne være med å dele ut penger til kunder som er innom. Hun fikk et bra tilskudd på feriebudsjettet, sier Jonassen, som legger til at det var først rundt nyttår at de fikk installert en pantemaskin med lotteri på i butikken, og at rekorden på utbetaling fra den var på 1000 kroner - fram til i går.

- Først og fremst vil jeg si gratulerer. Det er hyggelig at noen vinner i nærmiljøet og det er stas at mange bruker muligheten til å gi til Røde Kors via pant, sier Inger Terese Væting i Røde Kors Aust- og Vest-Agder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer