Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike:

Panter tok seg inn i leiligheten

En 15 år gammel jente flyktet da den sorte panteren vandret rett inn gjennom vinduet.

VILLSPOR: Den franske byen Lille våknet til et litt uvanlig syn denne uken. Video: Newsflare / NTB Scanpix Vis mer

Innbyggere i byen Armentières nord i Frankrike fikk seg en overraskelse da de kikket ut av vinduet og oppdaget en stor panter som var ute på tur på taket av bygningen. Det melder BBC.

Dyret, som veier rundt 20 kilo, var tamt som et kjæledyr og skal ikke ha vært farlig. Neglene var trimmet og den så ut til å være sunn og frisk.

- Ikke aggressiv

Dette visste riktignok ikke den 15 år gamle jenta som flyktet da hun så det store kattedyret spankulere rett inn gjennom vinduet til leiligheten.

- Den var ikke aggressiv, uttaler moren til jenta overfor den franske avisa La Voix du Nord.

Politiet samlet seg rundt bygningen i tilfelle panteren skulle hoppe, mens redningsmannskap tok seg inn i all stillhet for å unngå å skremme dyret.

Til slutt gikk panteren videre inn i en av leilighetene, og nødetatene var dermed i stand til å stenge den inne fram til veterinæren kom fram og fikk bedøvet den.

ANGREP: En kvinne ble angrepet av en panter da hun gikk nærme buret for å ta en selfie. Video: CNN Vis mer

Kattedyret har nå blitt tatt hånd om av nødetatene etter å ha vandret rundt på toppen av bygningen i rundt en time. Politiet understreker at de sto klare til å skyte den hvis den skulle vise seg å være aggressiv.

Etterlyser eieren

Nå er panteren sendt videre til dyrebeskyttelsen i landet, men det er usikkert hvor den ender opp etter dette, skriver La Voix du Nord, ifølge BBC.

Eieren er i mellomtida etterlyst av franske myndigheter som ønsker å finne ut av hvordan personen fikk tak i kattedyret.

En politikilde har uttalt overfor den franske avisa at bare dyrehager kan få tillatelse til å ta seg av pantere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media