«Panter» var tjukk kattepus

Jakten på en svart panter i den franske byen Marseille er avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De siste dagene har europeiske medier rapportert fra den storstilte jakten på en panter i den sør-franske storbyen Marseille. 150 soldater og politifolk lette høyt og lavt etter det mystiske kattedyret, som øyenvitner hevdet var en svart panter.

Nå viser det seg at «panteren» slett ikke var et farlig rovdyr, men bare en helt vanlig - og litt tjukk - katt, melder CNN.

- «Panteren» er bare en svart huskatt - om enn en veldig stor, sier en talskvinne for lokale myndigheter.

Lokale myndigheter i turistområdet Calanques fant etter tre ukers panterjakt fram til katta som skremte vannet av Marseille. De klarte ikke å fange pusen, som anslås å være 60 centimeter lang og ti kilo tung.

- Jeg så den...

Den første observasjonen av dyret ble kjent for tre uker siden. Seinere har over 20 personer hevdet å ha sett det, og på lørdag sa en politimann at han hadde sett «panteren».

- Den var rundt 50 meter fra oss. Den gjorde fem-seks korte, elegante sprang, men det var nok til å se at det virkelig var en svart panter, men ikke veldig stor. Den forsvant inn i buskene, sa Antoine Delmas ifølge NTB.

Til tross for uttalelsene var mange skeptiske til panterteorien. Det ble ikke funnet ekskrementer fra den, og ingen dyrehager eller sirkus i området savnet noen panter.

INGEN PANTER: Men tvertimot en kattepus - riktignok større enn den på dette bildet.