Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pantesjokk for Langesundmann

Inge Høie Pedersen trodde knapt sine egne øyne, da han så panteautomatens beskjed om gevinstsummen på to millioner kroner.

DENNE AUTOMATEN: Inge Høie Pedersen vant to millioner kroner på denne panteautomaten på Rema 1000 på Tollnes i Skien. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
DENNE AUTOMATEN: Inge Høie Pedersen vant to millioner kroner på denne panteautomaten på Rema 1000 på Tollnes i Skien. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): For første gang siden pantelotteriet startet i 2008 er det utbetalt milliongevinst. Inge Høie Pedersen klarte å få med seg toppgevinsten på to millioner kroner takket være noen få brusflasker, da han stakk innom Rema 1000 på Tollnes i Skien onsdag formiddag.

- Jeg tenkte, før jeg pantet flaskene, over hva jeg skulle bruke to millioner kroner til, dersom jeg vant toppgevinsten. Betale på huslånet, kanskje ny bil. Men da jeg så lappen og skjønte at jeg hadde vunnet, da ble jeg helt skjelven, forteller en meget lykkelig Inge Høie Pedersen til Dagbladet.

IKT-mannen, som arbeider for Skien kommune, har ikke tenkt å miste hodet over den store pengesummen.

- Nei, dette er mange penger på en gang, men i det store bildet er det ikke spesielt stort, sier han.

Likevel blir det trolig både nyere bil, lavere huslån og et barnerom til alle tre barna i familien Pedersen, hjemme i Postveien i Langesund etter dette. Litt på bok blir det også.

- Ja, guttene skal vel etter hvert har forskjellige ting, som sertifikat og videre utdanning. Da kan det være greit å ha satt av noe, forklarer Pedersen.

Et trykk unna En annen som gleder seg over Langesundmannens store gevinst er kjøpmann Thomas Robertsen på Rema1000 på Tollnes. Men trolig ville lykken vært enda større om personen før Pedersen hadde vunnet.

- Jeg er veldig glad på Pedersens vegne, men kona mi trykket på pantelotteriet rett før ham, så her var vi veldig nære, sier han.

Robertsen forteller også at det er på sin plass at første pantemillionær fikk gevinsten i en av Rema1000s butikker, siden denne kjeden var med på å utvikle lotteriet i samarbeid med Norsk Pantelotteri i sin tid.

Robertsen har ikke merket noe renn på panteautomaten etter at storgevinsten ble kjent.

En lykkelig lotterileder - Dette har åpenbart en betydelig markedsføringsverdi for oss. Men det er jo tilfeldighetene som styrer trekningen. Derfor er det viktig for oss å omsider få en pantemillinær, sier GAute Langdal, daglig leder av Norsk Pantelotteri.

Langdal legger til at gevinstplanen som sikret Pedersen mer enn lommepenger, ble påbegynt i april 2011.

Han understreker imildertid sterkt at det viktigste motivet for folk til å trykke på pantelotteriets knapp på automatene faktisk er å støtte Røde Kors. Ikke å vinne.

Mange gevinster Lederen av Norsk Pangtelotteri forteller at det ikke er slik at folk ikke får gevinster, selv om millonene har vært fraværende fram til nå.

- Faktisk har vi spilt ut rundt 42 millioner kroner i gevinster over årene. Rekken av gevinster på 100 000 kroner er lang. Og hver eneste uke er det vinnere som får både 5000 og 10 000 kroner. Men det jeg er mest stolt av, er at dette faktisk bidrar til en god sak, sier Langdal.

Mens spillerne har fått ut 42 millioner, sitter Røde Kors igjen med 40 millioner kroner.

- Det er slik at en tredjedel går til gevinst. En tredjedel går til drift, mens den siste tredjedelen går til Røde Kors. Dette er et av de lotteriene som faktisk har det høyeste utbyttet til formålet, forklarer han.

SVÆRT GLAD:Kjøpmann Thomas Robertsen er glad for at Inge Høie Pedersen vant to millioner kroner på panteautomaten i butikken hans. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SVÆRT GLAD:Kjøpmann Thomas Robertsen er glad for at Inge Høie Pedersen vant to millioner kroner på panteautomaten i butikken hans. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media