Paparazzi- fotografenes favorittmotiv

Prins Felipes norske kjæreste, Eva Sannum (25), er blitt spanske paparazzifotografers nye ønskemotiv. Hele denne uka har fotografene holdt vakt utenfor Evas leilighet på St. Hanshaugen. Evas modellbyrå har stoppet alt videresalg av bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for Eva Sannum er enorm i Spania og middelhavslandene. Den blonde norske modellen regnes som kronprins Felipes store kjærlighet. Etter at det kongevennlige bladet Hola! trykte bilder av de to på ferietur i India, kan ikke Spania få nok av den norske jenta.

- Vi reiste over tidlig i uka og kommer til å være her lenge. Når vi reiser hjem, blir vi avløst av et nytt team. Vi skal ha nye, gode bilder av Eva, sier den spanske paparazzoen Felix til Dagbladet.

Godt betalt

Sammen med en kollega har han denne uka jaktet på Eva. En hel dag sto de utenfor leiligheten hennes. Neste dag sto de i mangfoldige timer utenfor Westerdals reklameskole.

- Målet er å få et bilde som ingen andre har, og det må være lystig. Eva sammen med noen venninner ville vært midt i blinken. Da får vi godt betalt, sier Felix.

Han anslår at et slikt bilde vil være verdt rundt 200000 pesetas - 8000 kroner for første gangs salg. Er han den eneste som har bildet, vil han tjene rundt 20000 kroner på det, anslår han.

Totalt har et titall spanske og franske paparazzifotografer vært i Oslo denne uka for å prøve å få noen raske eksponeringer av jenta som kan bli Spanias kommende dronning. Også seriøse spanske aviser, med storavisa El Pais i spissen, vil i løpet av uka melde sin ankomst til Norge for å skrive om Eva.

Sier nei

Modellmamma Eivor Øvrebø i Team modellbyrå forteller at bilder av Eva ikke vil bli videresolgt under noen omstendigheter. Byrået vil saksøke alle som bruker bilder uten tillatelse. Øvrebø forteller også at flere medier har prøvd å booke Eva til modelloppdrag med klare baktanker.

- Dersom vi får inntrykk av at en kunde ønsker Eva fordi hun ifølge mediene har et forhold til prins Felipe, sier vi blankt nei, sier Øvrebø.

Dagbladet kjenner til at flere profilerte motefotografer ønsker å ta offisielle bilder av Eva, men så langt er dette bare på diskusjonsplanet.

- Jeg tror det hadde vært en fordel å ta noen nye offisielle foto som byrået kunne gitt ut ved forespørsel, sier motefotograf Morten Quale til Dagbladet. Han har flere ganger fotografert Eva.

<B>JAGES:</B> Fotografene fulgte Eva Sannum helt til døra da hun fredag forlot Westerdals reklameskole.