Papirene eldre må ha i orden

Også livets slutt bør forberedes godt. Vi har sett på de ubehagelige papirene du må ha i orden når alderdommen banker på døra.

BØR TENKE PÅ: Om livet avsluttes på sykehjem, kan det være nyttig å tenke på hva som skal skje med dine finansielle verdier, og skrive ned dette på forhånd i en framtidsfullmakt. Foto: NTB Scanpix
BØR TENKE PÅ: Om livet avsluttes på sykehjem, kan det være nyttig å tenke på hva som skal skje med dine finansielle verdier, og skrive ned dette på forhånd i en framtidsfullmakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hva om du våkner opp fra et alvorlig hjerneslag med store lammelser og tunga krøller seg. Skulle du ønske du ikke våknet?

- Vi kan behandle veldig mange sykdommer og kan utsette døden mange ganger. Vi må også våge å snakke om at en gang er det slutt, sier Irene Aasmul, høyskolelektor ved Høgskulen på Vestlandet og stipendiat ved UiB.

Og hva om du havner på sykehjem og boligen ikke lenger gir noe glede, men bare utgifter? Om demensen alt har slått inn uten at du har rukket å forberede deg, er det fylkesmannen som bestemmer om du kan selge boligen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer