Papirene eldre må ha i orden

Også livets slutt bør forberedes godt. Vi har sett på de ubehagelige papirene du må ha i orden når alderdommen banker på døra.

BØR TENKE PÅ: Om livet avsluttes på sykehjem, kan det være nyttig å tenke på hva som skal skje med dine finansielle verdier, og skrive ned dette på forhånd i en framtidsfullmakt. Foto: NTB Scanpix
BØR TENKE PÅ: Om livet avsluttes på sykehjem, kan det være nyttig å tenke på hva som skal skje med dine finansielle verdier, og skrive ned dette på forhånd i en framtidsfullmakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva om du våkner opp fra et alvorlig hjerneslag med store lammelser og tunga krøller seg. Skulle du ønske du ikke våknet?

- Vi kan behandle veldig mange sykdommer og kan utsette døden mange ganger. Vi må også våge å snakke om at en gang er det slutt, sier Irene Aasmul, høyskolelektor ved Høgskulen på Vestlandet og stipendiat ved UiB.

Og hva om du havner på sykehjem og boligen ikke lenger gir noe glede, men bare utgifter? Om demensen alt har slått inn uten at du har rukket å forberede deg, er det fylkesmannen som bestemmer om du kan selge boligen.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer