Papirlapp frikjente ektemann

LONDON (Dagbladet): Den britiske veterinæren Ryan James er satt fri etter å ha vært dømt til livsvarig fengsel for å ha drept kona. Anken ble først avvist. Men en liten papirbit omgjorde dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På papiret sto det: «Ryan, Jeg etterlater meg ingenting bortsett fra denne notisen - hvis du finner den i tide. Sam.» Underskriften var kjælenavnet til den døde kona Sandra James.

Lappen hadde omtrent samme ordlyden som testamentet: «Jeg etterlater meg ingenting. Jeg elsket deg og jeg mistet deg. Jeg vil aldri glemme.»

Ryan James og Sandra giftet seg i 1981. Han flyttet fra sin første kone. De fikk tre barn, men i begynnelsen av 1990-åra møtte han Catherine Crooks, som ble hans elskerinne. Da Sandra oppdaget det, ble hun sjalu og deprimert.

Mord

Sandra ble funnet død. Ektemannen ble tiltalt for mord. Kona døde av et stoff som heter Immobilon, som veterinærer bruker til å bedøve hester. Veterinæren Ryan James hadde medikamentet i huset.

Sandra hadde dessuten en livsforsikring på 180000 pund. Hadde veterinæren drept kona si for å kunne starte et nytt liv med ny kone? Juryen fant ham skyldig i mord. Retten dømte ham til livsvarig fengsel. En anke førte ikke fram. Han giftet seg med sin elskerinne Cathrine Crooks i fengslet. Etter at ankesaken var over, gikk hun gjennom noen bøker og tidsskrifter i husets bokhylle. Hun åpnet et magasin, Veterinary Record, da en liten papirlapp falt ut. På den sto det skrevet noen få linjer med Sandras håndskrift. Hun skrev at hun ikke etterlot noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer