Papirløs jobbet ulovlig i kirke

Kirkevergekontoret i Stavanger lot en utvist utenlandsk statsborger uten arbeidstillatelse jobbe i Hinna kirke. Så dukket politiet opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke fikk Kirkevergekontoret i Stavanger besøk av to politibetjenter. De ansatte fikk klar beskjed om å rette seg etter norsk lov, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg sa at vi skulle rettet oss etter politiets pålegg, men at det var med tungt hjerte, sier Svein Inge Thorstvedt, kirkeverge i Den norske kirke i Stavanger.

Mannen hadde en deltidsjobb, tilsvarende mellom 10 og 20 prosents stilling.

- Da politiet kom og sa at det var ulovlig, hadde vi ikke annet å gjøre enn å si ham opp. Men vi kommer til å støtte ham på andre måter, sier Thorstvedt til avisen.

Han forteller at han fortalte politiet at de selvsagt måtte gjøre jobben sin, men at kirken kom til å jobbe politisk mot regelverket.

- Kirken har en plikt til å ta vare på folk som er i en alvorlig og vanskelig livssituasjon. Dette dreier seg om mennesker som er i en håpløs situasjon, og som ikke kan vende tilbake til hjemlandet sitt. Det er vår kristenplikt å rette ut en hjelpende hånd, sier han.

(NTB)