Papirløse aviser har ikke krav på pressestøtte

Aviser som kun finnes på Internett, har ikke krav pressestøtte. Dette blir slått fast i en fersk rapport fra Statskonsult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aviser som ikke støtter norsk skogindustri, har ikke krav på pressestøtte. Dette er, i noe omskrevet form, konklusjonen i en rapport ført i pennen av Statskonsult på oppdrag fra Finansdepartementet. Internett-avisen digi.no kunne denne uken fortelle at hverken de selv, Nettavisen eller andre avismedier som ikke eksisterer i annet enn elektronisk form, kan regne med å motta pressestøtte, skriver Aftenposten.

- Den støtteordningen vi har i dag, er basert på konvensjonelle aviser i papirutgave. Tidligere ble faktisk støtten beregnet ut fra antall tonn papir man produserte, opplyser Jon Blaalid, direktør i Statskonsult.

- Vi hadde som mandat å utrede støtten til papiraviser, men de papirløse avisene ble tatt opp som spørsmål i Stortinget underveis. Spørsmålet er om man skal etablere en egen ordning for nettaviser, noe som fordrer en radikal omlegging av dagens støtteordning.

Dette er en politisk vurdering som ikke hører hjemme under denne gjennomgåelsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer