Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Papirmølle

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barne- og ungdomsorganisasjoner frykter at at myndighetenes krav til dokumentasjon vil ramme rekrutteringen av medlemmer og tillitsvalgte. I stedet for å være kreative og utviklende, blir de sittende og fylle ut skjemaer som skal sikre staten at de ikke stikker av med statlige støttekroner som de ikke skal ha.
  • Dette er en naturlig følge av det som skjedde etter avdekkingen av medlemsjuks i AUF. Da innskjerpet myndighetene kravene til papirarbeid for å sikre seg mot misbruk. Problemet er at det først og fremst er de som ikke gjorde noe galt som nå betaler prisen. De politiske ungdomsorganisasjonene får nå penger i henhold til moderpartiets stemmetall. I seg selv er det en meningsløs og statisk ordning. Og hvis det er slik at byråkratiseringen fører til inaktivitet og tillitsmannsflukt, er ordningen forfeilet. Statsstøtten skulle fremme aktivitet, ikke hemme den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!