TIL PYNT: De færreste tilknyttet Heimevernet vil bli innkalt til framtidige øvelser. Foto:Robert S. Eik/Dagbladet
TIL PYNT: De færreste tilknyttet Heimevernet vil bli innkalt til framtidige øvelser. Foto:Robert S. Eik/DagbladetVis mer

«Papirsoldater» i Heimevernet

De har våpen og uniform hjemme, men titusenvis av norske soldater som er tilknyttet Heimevernet, kommer ikke lenger til å få bruk for utstyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB); De har våpen og uniform hjemme, men titusenvis av norske soldater som er tilknyttet Heimevernet, kommer ikke lenger til å få bruk for utstyret.

På grunn av en vanskelig økonomi må Forsvaret gjøre nye endringer i organiseringen av Heimevernet (HV). Mange soldater som er knyttet til HV kan ikke regne å bli innkalt til øvelser i det hele tatt, skriver Aftenposten.

Major Harald Aamoth i Heimevernsstaben bekrefter at HV, på grunn av vanskelig økonomi, innfører en førsteprioritet for 9.000 av de 45.000 HV-soldatene. 5.000 av dem tilhører HVs gjeveste avdelinger, kalt innsatsstyrker. De skal øve hvert år.

HV har ambisjoner om å trene ytterligere 9.000 hvert år, men noen garanti foreligger ikke. Resten av HV-soldatene vil sjelden eller aldri bli kalt ut for å øve. De blir dermed soldater kun på papiret. (©NTB)