Papp-politi skal stoppe butikktyvene

Nei, dette er ingen svenskevits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bengt-Olov Hedvall er den eneste politimannen i Örebro i Sverige som patruljerer i sentrum av byen til fots.

Han er et kjent fjes i byen, og en av oppgavene hans er å bidra til at det er minst mulig nasking og tyverier fra byens butikker.

Det er en omfattende oppgave for én mann, men nå har han fått hjelp av pappfigurer av seg selv, melder Expressen.se.

- Det fungerer på samme måten som når folk får se en politibil i trafikken, man letter på gassen og sjekker at beltet er på. Forhåpentlig skvetter en litt og får en tankevekker når en får se pappfiguren i butikkene, sier Bengt-Olov Hedvall til avisa.

- De kriminelle blåser nok i det, men ungene lar kanskje være å stjele, sier han.

Dagbladet.no har tidligere omtalt Geir Saxegaard, sikkerhetssjef ved kjøpesenteret Mosseporten, som butikktyvenes skrekk.

Han har ikke voldsom tro på papp-politiet.

- Jeg tror ikke det vil ha noen særlig virkning. 90 prosent av det som blir stjålet i norske butikker blir stjålet av 10 prosent av dem som stjeler. De jobber i organiserte grupper, og bryr seg knapt om at de blir filmet. De vil bare ignorere tiltak som dette, sier Saxegaard til Dagbladet.no.

KOPIEN OG ORIGINALEN: Bengt-Olov Hedvall i kjøtt og blod, og papp. Pappvarianten til venstre. Foto: Pierre Bokvist/Expressen.se
KOPIEN OG ORIGINALEN: Bengt-Olov Hedvall i kjøtt og blod, og papp. Pappvarianten til venstre. Foto: Pierre Bokvist/Expressen.se Vis mer

Du kan se videoen av hvordan han stopper tyvene i videofeltet i denne artikkelen.

I Danmark har man noe mer tro på tiltaket.

- Jeg vil ikke med en gang si at dette er noe vi ønsker oss, men hvis det kan bidra til å holde kriminaliteten nede, så vil jeg ikke si nei til å prøve det, sier Peter Ibsen, leder i Dansk Politiforbund, til Nyhedsavisen.

Papp-politi skal stoppe butikktyvene