Pappa anklager politiet

- Hundene bet og rev gutten min i filler. Jeg er fryktelig bitter, for dette skulle aldri ha skjedd, sier Roger Åsheim (34). Han mener verken politiet eller dyrevernet gjorde jobben sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til sju år gamle Johannes er knust. Torsdag ble gutten hans angrepet og bitt i hjel av fire hunder på vei hjem fra skolen.

- Dette var gutten jeg skulle fiske og jakte med. I stedet ble han revet i hjel som et byttedyr, sier Roger Åsheim til NTB.

Han velger å stå fram fordi han mener søkelyset må rettes mot lensmannskontoret og det lokale dyrevernet som etter Åsheims mening ikke har tatt alle klagene alvorlig.

25 bikkjer

Åsheim mener det sier seg selv at en person ikke kan holde styr på 25 bikkjer.

- Dyrevernet tok selv bilder av forholdene før hundene ble avlivet, og de bør erkjenne at dette dyreholdet ikke var forsvarlig, sier Roger Åsheim.

Han påpeker at det har vært en utbredt frykt for schæferne og schæferblandingshundene til hundeholderen, både gjennom de år eieren bodde på Dokka og etter at hun flyttet med bikkjene til Vest-Torpa.

- Hun har aldri hatt kontroll over hundene sine, hevder Åsheim. At lensmannen i Nordre Land har avvist at lensmannskontoret kunne ha håndtert saken annerledes - fordi det angivelig ikke forelå noen konkret anmeldelse - stiller Roger Åsheim seg uforstående til.

Han mener enhver med selvsyn kunne se hvor ille det var med løse og store hunder.

Ifølge politiet var dyrevernet på befaring i hundegården ved en anledning, uten at det fikk betydning for kvinnens videre hundehold.

Revet i hjel

- Hvis det hadde vært løshunder som hadde truet sau, ville det temmelig sikkert blitt tatt affære. Men her var det barn og voksne som følte utrygghet. Da ble ingenting gjort. Hvor er logikken? undrer den sønderknuste faren.

Så sant det var mulig kjørte foreldrene Johannes til og fra det stedet hvor skolebussen stanset for å plukke ham opp og sette ham av, cirka 900 meter fra familiens hjem.

- Men det var ikke alltid vi fikk til å hente ham, sier 34-åringen lavmælt.

Da Roger Åsheim fikk beskjed om tragedien torsdag og kom til åstedet, lå den døde sønnen tildekket av et pledd.

- Jeg ble anbefalt ikke å se ham, og det gjorde jeg heller ikke.

Skulle til Legoland

Johannes var Roger Åsheims eldste barn av tre. De to yngste, henholdsvis på tre og fire år, er begge funksjonshemmet. Derfor var det Johannes som skulle bli med pappa og dele interessene for jakt, fiske og friluftsliv. Hans kone har et barn fra tidligere.

- Vi planla tur til Legoland og vi skulle reise for å se på Kaptein Sabeltann. Johannes pleide å bla i katalogene og gledet seg kolossalt, sier Roger Åsheim til NTB.

(NTB)

<B>DREPT: Johannes Åsheim.
GLEDET SEG TIL SOMMEREN: Til sommeren skulle Johannes til Legoland.