Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pappa betaler

Kronprins Haakon har enten vunnet i Lotto eller fått pengehjelp av pappa Harald til å kjøpe luksusleiligheten i Oslos opphetede boligmarked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsens årlige apanasje på 130000 kroner strekker knapt nok til meklerprovisjonen for leiligheten med prisantydning 4,85 millioner kroner.

Kronprins Haakon har selv ingen betydelig formue, og har de siste åra fått hjelp fra foreldrene for å få hjulene til å gå rundt.

- Det er riktig at kongebarna ikke kan leve av apanasjen, sa hoffsjef Lars Petter Forberg til Dagbladet, før kjøpet av millionleiligheten var aktuell.

Heller ikke dronning Sonja har særlig formue, mens kong Harald arvet en betydelig formue etter sin far, kong Olav. Men formuen, som var på 130 millioner kroner, skrumper, bekrefter hoffsjef Forberg:

- Det har fra tid til annen vært spedd på med kongens egne midler i 1990-åra.

For heller ikke kong Harald og dronning Sonja apanasje er storslått. De har i år vel 26 millioner kroner til disposisjon, der mesteparten går med til ansattes lønninger og drift og vedlikehold av kongens private eiendommer.

En regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe gjennomgår nå kongehusets økonomi, og de vil trolig konkludere med at apanasjene til alle de kongelig er for lav.