NAVNETREKK: Politiet hadde nettopp arrestert faren for å mishanlde mora, men den lille gutten ba politimannen om autograf. Foto: Politiet i Södermalm
NAVNETREKK: Politiet hadde nettopp arrestert faren for å mishanlde mora, men den lille gutten ba politimannen om autograf. Foto: Politiet i SödermalmVis mer

Pappa ble pågrepet for å ha mishandlet mamma. Seksåringens reaksjon til politiet rører tusenvis

Den lille gutten forsøkte å beskytte mora med et plastsverd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Södermalm i Stockholm delte i går en historie på Facebook som har rørt titusenvis av mennesker, og som sender et svært sterkt budskap.

Etter å ha rykket ut til en familievoldhendelse, ble politiassistenten Jesper så rørt av den seks år gamle sønnens reaksjon, at han valgte å dele den sterke opplevelsen på internett.

Hårtuster på gulvet «Hårtuster fra din mor på gulvet. Rot i huset ditt. Faren din er beruset og har lagt seg på gulvet i gangen. Han holder hendene over hodet når har hører støvlene våre ta seg opp trappa».

Slik starter Jesper historien om utrykningen der seksåringens far blir pågrepet for å ha mishandlet mora.

«Etter at du med ditt eget plastsverd har forsøkt å stanse din far fra å mishandle din mor, rømmer du til en nabo. En fremmed. Du ber om min hjelp. Du er seks år, men snakker til meg som om du er voksen. Hvert ord du sier er hjerteskjærende for meg.»

«Det gjør så vondt å høre på hva du har å si. Det gjør vondt å høre om dine opplevelser» skriver politiassistenten.

- Helt Og det er seksåringens reaksjon etter den dramatikse pågripelsen, som virkelig får politimannen rørt. Faren har nettopp blitt lagt i håndjern og ført bort.

«Etter en stunds samatale, ber du snilt om å få min autograf. Du sier at du samler på autografer fra dine helter. Du sier at mitt navnetrekk skal havne på hylla ved siden av fotballspillerne i Hammarby.»

«Det beste symbolet. Det mest verdifulle beviset på at jeg og mine kolleger utgjør en forskjell. En forskjell for forsvarsløse som deg» skriver Jesper-.

Den lille gutten forteller videre til politiet at han en dag skal bli landslagsspiller i fotball, før politimannen Jesper avslutter med det sterke budskapet.

«Ta vare på våre minste».

Les hele innlegget i embed-boksen!

Hjerteskjærende Innlegget på Facebook har vekket enorme reaksjoner, og over 70 000 mennesker har mandag ettermiddag trykket «liker» på innlegget som ble lagt ut søndag morgen.

«Akkurat der knuste hjertet mitt litt» skriver en bruker i kommentarfeltet.

En annen skriver: «Jesper. Du er en helt. Du er en stolthet for det svenske politiet. Takk.»

- Det her foregår i hvilket som helst hjem, og ofte vet andre mennesker om det. Vi vil at mennesker skal komme til oss før det er for seint, sier gruppesjef i Södermalm-politiet, Peter Magnusson, til Expressen.

Regionspolitisjef i Stockholm, Ulf Johansson, har kommentert historien på Twitter.

- Blir virkelig berørt. Det er viktig å formidle barnets perspektiv. Å støtte barna er spesielt viktig. Dette viser hvor utsatte de er, skriver han.

Politiet i Södermalm har i lengre tid hatt kampanjen «Kom till oss», der de oppfordrer folk om å melde fra til politiet ved vold i nære relasjoner.

Hårtussar från din mamma på hallgolvet. Oreda i din bostad. Din pappa är berusad och har lagt sig på golvet i hallen....

Posted by Polisen Södermalm on Saturday, May 23, 2015