Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pappa er best!

Ayla (2) synes ikke pappa er det minste rar. Han har jo alltid sett sånn ut. Ulykken som snudde opp-ned på livet for den svenske brannmannen Lasse Gustavson skjedde 14 år før hun ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lasse Gustavson rykket i 1981 ut på en gassulykke i Hissingen i Gøteborg. Gassen eksploderte, og 24-åringen fikk kraftige brannskader på hodet, halsen, beina og hendene.

I dag er Gustavson trebarnspappa og lykkelig gift. I går sto han fram i svensk fjernsyn og fortalte om livet etter ulykken.

Eksplosjon

Lasse hadde bare jobbet en uke som brannmann da meldingen om gassulykken kom. Sammen med en kollega kjørte han til ulykkesstedet. Gasslekkasjen kvalte bilmotoren. Da Lasse prøvde å starte bilen på ny, antente gassen, og eksplosjonen var et faktum.

Gustavson overlevde, men kollegaen døde en måned seinere.
- Jeg kan aldri glemme at jeg er brannskadd, men jeg har lært meg å leve med dette, sier svensken, som forteller at hans egne barn ikke reagerer på farens uvanlige utseende.

- Da Lukas begynte i barnehagen og jeg dro for å hente ham, spurte de andre barna hvorfor jeg ikke hadde noen ører. Det er viktig å forklare skikkelig for barn, og jeg har forklart det for Lukas og de andre barna.

Ga aldri opp

- Ayla har ennå ikke spurt hvorfor jeg ser ut som jeg gjør, sier svensken, som nektet å gi opp.
Da han kom til seg selv to måneder etter ulykken veide han 40 kilo. Etter ett år kunne han endelig skrives ut fra sykehuset, og kom hjem i rullestol. Seks måneder seinere løp han en halvmaraton - 21 kilometer - på 97 minutter.

Hele Norges coronakart