Pappa er utvist fra Norge og bor på gata i Ukraina. Mor og barn bor lovlig på Holtet i Oslo.

- Det er vanskelig å forstå at de ikke har det samme beskyttelsesbehovet, sier mannens advokat, Carl Konow Rieber-Mohn.

SAVNER PAPPA: Mayuma Kanyire og Baonga Bothay fikk datteren Keren (t.h) på sykehuset i Bodø for tre år siden. Året etter ble Bothay utvist fra Schengen. Han bor nå på gata i Ukraina. Kanyire har fått opphold i Norge på humanitært grunnlag og bor med Keren (3) og Divine (8) på Holtet i Oslo Foto: Espen Røst / Dagbladet
SAVNER PAPPA: Mayuma Kanyire og Baonga Bothay fikk datteren Keren (t.h) på sykehuset i Bodø for tre år siden. Året etter ble Bothay utvist fra Schengen. Han bor nå på gata i Ukraina. Kanyire har fått opphold i Norge på humanitært grunnlag og bor med Keren (3) og Divine (8) på Holtet i Oslo Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre år siden fikk Mayuma Kanyire og Baonga Bothay en datter på sykehuset i Bodø. Nå bor Kanyire og datteren i Oslo, mens Bothay lever på gata i Ukraina.

Bothay fikk endelig avslag på asylsøknaden i 2008, men ble likevel boende i Norge.

- Han ville ikke forlate meg og den nyfødte datteren vår. Han ville være sammen med familien sin, forteller kona.- Ja, han brøt loven, men nå er det barna våre, norske utlendingsmyndigheter straffer, sier Kanyire.

Dagbladet møter tobarnsmoren hjemme i kjellerleiligheten i Oslo, der hun bor med parets to barn. Kanyire synes det er vanskelig å forstå hvorfor norske myndigheter har valgt å splitte familien.

Kanyire mener ektemannen var godt integrert med fast jobb i et renholdsfirma. Igår stilte den lille familien fra Den Demokratiske Republikken Kongo i demonstrasjon mot norske myndigheters behandling av papirløse.

Møtes tilfeldig på gata Kanyire forteller at ektemannen flyktet fra det konfliktfylte Kongo og kom til Norge som asylsøker i 2003.

Kone og barn måtte han etterlate i Kongo.

- Vi giftet oss i 1998, og fikk to barn før det ble vanskeligheter i hjembyen, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer