Pappa gikk amok - satte fyr på huset

Den 52-årige familiefaren ga kona (34) og de tre barna på to, seks og ni år to minutters frist på å komme seg ut av huset. Han skulle svi av den staselige doktor-villaen i Vågsbygd i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand forhørsrett. Han har tilstått ugjerningen og samtykker i fire ukers varetektsfengsling. Sporene mot 52-åringen var faktisk tilstede under rettsmøtet: Det oste sterk røyklukt av klærne hans.

52-åringen klager over sterke hodesmerter som han skal ha fått etter en bilulykke for tre måneder siden. Han var i en svært medtatt og skrøpelig forfatning da han ble ført inn i forhørsretten i dag.

Dramatikken utspant seg i går morges i Vågsbygd i Kristiansand.

Etter at 52-åringen ga sin dramatiske beskjed, forteller øyenvitner til Dagbladet at kvinnen samlet barna og stormet ut av huset. De søkte ly hos naboen.

Kvinnen kastet seg på telefonen og ringte umiddelbart politiets nødnummer og ba om hjelp og beskyttelse mot den truende ektemannen.

Sekunder senere sto boligen i lys lue. Ilden spredte seg eksplosjonsartet, mens 52-åringen løp fra stedet og forsvant.

Mye husbråk

Naboer forteller at politiet i den senere tid har hatt hyppige utrykninger til adressen på grunn av såkalt husbråk. Senest kvelden før brannen måtte politiet bistå i familiekrangelen.

Kjørt bort

Den fortvilte kvinnen og hennes tre små barn ble tatt hånd om etter den dramatiske opplevelsen. Barnas mormor kom til stedet like etterpå.

De forskremte barna og mora ble kjørt bort i en av politiets biler til en fylkeskommunal institusjon.

Ekteparet har bodd i eneboligen i ett års tid. Det er Kristiansand kommune som leier huset som ble totalskadet i brannen.

Politiet mener det er fare for at 52-åringen på nytt skal sette fyr på bygninger. Det er den offisielle begrunnelsen for å kreve mannen varetektsfengslet.

Såvidt Dagbladet forstår ba fylkeshelsesjefen i Vest-Agder om politibeskyttelse av huset der de tre barns oppholder seg.

Også barnets bestemor skal ha fryktet at 52-åringen skulle sette fyr på hennes hus.

52-åringen har en rekke straffesaker på seg, men har aldri tidligere vært domfelt for ildspåsettelse.

KJEMPEBRANN: 52-åringen har tilstått at han satte fyr på den gamle doktor-villaen i Vågsbygd i Kristiansand. Ilden spredte seg med eksplosiv fart og huset ble totalskadet.
TRAGEDIE: Her geleides den forskremte 34-årige kvinnen inn i politibilen med sitt to år gamle barn på armen. Noen minutter tidligere måtte hun og de tre små barna rømme fra huset da ektemann ga to minutters frist for å komme seg ut av villaen før han stakk det i brann. <K>(Ansiktene er fjernet fra bildet)</K>