- Pappa hadde det ikke vondt

Gruvearbeiderne skrev avskjedsbrev til sine nærmeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gruvearbeiderne som satt innesperret i West Virginia skjønte at timeglasset var i ferd med å renne ut. De skrev en siste hilsen til sine nærmeste med samme beskjed.

\'Your dad didn\'t suffer\' - Pappa hadde det ikke vondt - sto det på papirlapper i lommene til flere av de omkomne. I tillegg hadde flere skrevet hilsener til familien.

Peggy Cohen, datter til den 59 år gamle maskinkjøreren Fred Ware Jr., fortalte ifølge nyhetsbyrået AP denne historien torsdag etter at hun hadde vært med på å identifisere sin egen far. Hun fant ikke noe avskjedsbrev i klærne til sin egen far, men en av de medisinske ekspertene som ledet identifiseringen fortalte henne om funnene.

- Brevene fortalte at de ikke led noen overlast, bare at det var like før de skulle sove, sa Cohen, som ventet på å få tilgang til småtingene faren hadde med seg ned i gruven. Hun tror han kan ha etterlatt seg et brev i matboksen.

Hun beskriver synet av sin døde far som \'samme fredfulle uttrykk som en som har dødd av karbonmonoksid\'. Han hadde ingen spor av fysiske skader, bare et lite merke i brystet.

- Vi møtes på den andre siden

Formann Martin Toler Jr. (51) var en av de andre 12 omkomne. I lomma fant broren følgende avskjedshilsen skrevet med blokkbokstaver på baksiden av et forsikringspapir:

- Fortelle alle at jeg treffer dem på den andre siden. Det var ikke lle. Jeg bare sovnet. Jeg elsker dere. Jr.

Kritisk

De 13 gruvearbeiderne har innesperret i 42 timer om lag fire kilometer fra gruveåpningen og bak en fiberduk som skulle beskytte dem mot dødelig karbonmonoksid-gass.

Torsdag kveld var tilstanden kritisk for den eneste overlevende - 26 år gamle Randal McCloy Jr. Etter godkjenning fra familien ble 26-åringen flyttet 120 kilometer fra Universitetssykehuset i Morgantown i West Virginia til et annet sykehus som har spesialister på oksygenbehandling for å bedre hjernefunksjonene.

McCloy var den klart yngste av de 13 innesperrede gruvearbeiderne. De fleste av de omkomne var i 50-årene, og legene mener at alder og god helse kan ha hjulpet 26-åringen til å komme levende ut.

I GODE DAGER: Nå er tilstanden forverret for den eneste overlevende etter gruveulykken i West Virginia - Randal McCloy (26), her med eldstesønnen Randal jr. for to år siden.