LAMBERTSETER SKOLE: En kvinnelig politibetjent ble utsatt for vold idet hun prøvde å stoppe en slåsskamp på Lambertseter skole onsdag. Nå forteller faren til en av elevene om hendelsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
LAMBERTSETER SKOLE: En kvinnelig politibetjent ble utsatt for vold idet hun prøvde å stoppe en slåsskamp på Lambertseter skole onsdag. Nå forteller faren til en av elevene om hendelsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Voldsepisoden på Lambertseter skole:

Pappa hevder sønnen ble slått: - Politibetjenten grep inn for å stoppe det

En politibetjent ble tatt kvelertak på da hun forsøkte å stanse slåsskamp på Lambertseter skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En politibetjent ble tatt kvelertak på da hun forsøkte å oppløse en slåsskamp mellom elever på Lambertseter skole. Nå forteller faren til en av elevene som var involert i slåsskampen om hendelsen.

Tre elever ved skolen ble kjørt til Manglerud politistasjon for avhør mens foreldrene deres var til stede.

Pappaen til gutten som var involvert i hendelsen, forteller at sønnen har fått god oppfølging etter den dramatiske episoden.

- Sønnen min forteller at han ble slått, og at politibetjenten grep inn for å stoppe det, forteller faren til Dagbladet.

I møte med rektor

Politibetjenten som ble utsatt for vold var på skolen og skal ha vært i samtale med en elev da hun så slagsmålet utenfor.

Faren Dagbladet har snakket med ønsker å være anonym. Han ønsker ikke gå inn på hva som skal være bakgrunnen for slagsmålet, men sier at sønnen har fått oppfølging av skolen.

Faren var i morges i møte med rektor for å følge opp hendelsen.

- Jeg fikk vite at sønnen min blir passet godt på, og får en som følger ham tett videre.

Han sier at han er godt fornøyd med oppfølgingen han har fått fra skolen.

- Slik jeg forsto det skal områdedirektøren og flere andre inn i bildet for å hjelpe til.

Kriseteam på skolen torsdag

Faren forteller også at det har vært et kriseteam fra Utdanningsdirektoratet på plass på Lambertseter skole torsdag.

- På møtet fikk elevene beskjed om at det kom til å være politi på stedet fram til klokka 12 om de trengte noen å prate med, sier faren.

Walter Frøyen, avdelingsdirektør for spesialskoler og PPT i Oslo kommune, kan bekrefte til Dagbladet at det var et kriseteam på Lambertseter skole torsdag.

Han sier at de bare kommer på ønske fra skolens ledelse.

- Det tilbys et team som kan støtte skolen i å snakke med barn for å blant annet tilpasse samtalen og informasjonen til barnas modenhetsnivå, sier Frøyen.

Lambertseter skole er kjent med at Dagbladet vet at det har vært et kriseteam på skolen i dag, men de har ikke villet kommentere det.

Utelukker ikke at flere er involvert

Politiet har tatt inn tre elever til avhør.

Likevel sa leder for politiets enhet øst i Oslo, John Roger Lund, i går at de ikke utelukker at flere kan være involvert.

Lund har ikke hatt mulighet til å svare på Dagbladets henvendelser torsdag.

Flere patruljer ble møtt med vold

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, sa til Dagbladet onsdag at den kvinnelige politibetjenten kom seg unna, og fikk kontaktet politiet.

Han sa at patruljene som bisto også ble møtt med vold.

- Den kvinnelige politibetjenten har merker på huden etter at de forsøkte å ta kvelertak på henne, og skrubbsår på hendene. Ellers i god fysisk form, men selvfølgelig påvirket psykisk, sa Lund, seinere onsdag ettermiddag.

Kvinnen er erfaren, og godt kjent på skolen fra før, ifølge Lund.

Han sier at politiet følger opp saken ved å skrive melding til barnevernet, og samarbeider med både dem, skolen og foreldrene.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer