Pappa ikke informert

Gulating lagmannsrett kastet seg rundt - nå har sykehuset gjort helomvending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:

Kristina koples fra
Krisemøte om Kristina nå

- Kristina må få en ny sjanse

(Dagbladet.no): Sykehuset bestemte i møte med Oddmund Hjartåker og hans advokater i dag at datteren Kristina (4) skulle kobles fra respiratoren lørdag klokka 12. Men nå har sykehusdirektøren snudd.

- Saken er inne i rettsapparatet og da tar vi selvfølgelig hensyn til det, sier Stener Kvinnsland til Dagbladet.no, før han må legge på.

Han bekrefter nyheten overfor flere medier. Nå sitter han i telefonkonferanse med departementet, ifølge VG Nett.

Ikke informert

Oddmund Hjertåkers advokater var ikke kjent med utsettelsen før Dagbladet.no meldte det.

- Dette er vi ikke kjent med, vi sitter i møte med ham nå etter møtet med sykehuset. Jeg skal informere ham nå, sier advokat Marianne Bergflødt til Dagbladet.no. 

 KOPLES IKKE FRA LIKEVEL: Kristina Hjertåker (4). Foto: Privat
KOPLES IKKE FRA LIKEVEL: Kristina Hjertåker (4). Foto: Privat Vis mer

Hun ringer tilbake noe senere og sier at hverken Hjertåker eller noen av advokatene er informert. Derfor kan de ikke kommentere avgjørelsen.

- Hva synes du om at media får beskjed før dere?

- Det sier seg vel selv. Partene må jo meddeles hva som skjer, sier hun til Dagbladet.no.

Høyt prioritert

Gulating lagmannsrett har kastet seg rundt etter at de mottok kjæremålet fra Oddmund Hjartåkers advokat Pål Magne Bakka i dag tidlig, og vil begynne å behandle saken mandag. Lagmannsretten har gitt saken høy prioritet og hatt tett kontakt med begge parters prosessfullmektige i hele dag.

- Hvis saken nå behandles i tråd med det vi har tenkt oss, tar vi sikte på en muntlig forhandling mellom partenes prosessfullmektiger tidlig i neste uke, sier lagmann Arnfinn Bårdsen til Dagbladet.no.

Sykehusdirektør Stener Kvinnsland kan ikke si noe om hvor lenge frakoplingen utsettes, men viser til at det vil komme en redegjørelse fra sykehuset i løpet av kort tid. Han sitter nå i telefonkonferanse med Helsedepartementet.

Det var onsdag at kjennelsen kom i Bergen tingrett.