Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Pappa, jeg er redd. Hjelp meg.»

Norske Ragnar (2) forsvant fra faren i kjempebølgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Anders Ericsson ble vitne til at sønnen forsvant fra ham, i kjempebølgene i Khao Lak i Thailand. To år gamle Ragnar Bang Ericsson hadde ingen sjanse mot de enorme kreftene.

«Pappa, jeg er redd. Vær så snill og hjelp meg,» var de siste ordene gutten sa til faren.

I et intervju med CNN forteller faren om den forferdelige opplevelsen.

Skiltes i bølgene

- Det var vanvittig. Vi ble dratt opp og ned i vannet. Siden han er mye mindre enn meg ble han dratt av gårde, sier Anders Ericsson.

Foreldrene har helt siden katastrofen inntraff lett etter guttungen i ødelagte Khao Lak. Nå har de kommet til Phuket, og de har ikke gitt opp. Håpet er å finne ham, enten han er i live eller død.

- Det skylder jeg ham, som en far.

79 savnet

KNUST: Kaho Lak er et av områdene som ble hardest rammet i Thailand. Her var det også flere nordmenn da kjempebølgen kom. Foto: Reuters
KNUST: Kaho Lak er et av områdene som ble hardest rammet i Thailand. Her var det også flere nordmenn da kjempebølgen kom. Foto: Reuters Vis mer

Dagbladet.no har vært i kontakt med familien, men de ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til norske medier på det nåværende tidspunkt. De stilte opp i den amerikanske tv-kanalen CNN, siden den også har dekning i Thailand. Håpet er at noen av seerne kan ha opplysninger om Ragnar. Familien ønsker heller ikke at bildet av gutten, som ble vist på CNN publiseres i norske medier. Dagbladet.no har valgt å respektere dette ønsket, selv om bildet er sendt ut på internasjonale bildebyråer.

Dersom du har informasjon om Ragnar eller noen av de andre nordmennene som er savnet, ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Her kan du sjekke Dagbladet.nos oppdaterte liste som også inneholder informasjon om personene som er savnet og linker til intervjuer med de som er tatt bort fra lista.

Etter Nye Kripos\' siste oppdatering klokka 10 i dag, inneholder savnetlista nå 79 nordmenn. Tallet på den første lista var 275 navn.

FORVANDLINGEN: Disse to satelittbildene viser hva som har skjedd med Khao Lak. Bildet til venstre ble tatt før katastrofen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media